Setari Cookie-uri

Arsurile la stomac - Remedii naturiste si metode usoare pentru a le combate

Arsurile la stomac apar frecvent dupa mesele imbelsugate si consumul in exces a anumitor alimente care irita mucoasa gastrica, stricandu-ne toata buna dispozitie.

Arsurile la stomac apar frecvent dupa mesele imbelsugate si consumul in exces a anumitor alimente care irita mucoasa gastrica, stricandu-ne toata buna dispozitie.


Va propunem cateva remedii naturiste si metode usoare prin care puteti combate si preveni durerile sau arsurile la stomac.

Arsurile la stomac – Remedii naturiste si metode usoare pentru a le combate



Evitati mesele copioase



Chiar daca preparatele sunt foarte gustoase, evitati sa consumati portii mari sau mai multe feluri de mancare la o masa fara a lasa intre ele o pauza de cel putin jumatate de ora! Pentru ca ne aflam in perioada Sarbatorilor de Iarna, vreme cand ne adunam cu toata familia si toti cei dragi in jurul mesei, este timp sa va permiteti servirea felurilor de mancare lasand pauza suficienta intre mese.

Nu beti alcool inainte de masa



In traditia romaneasca se considera ca “un paharut” inainte de masa creste pofta de mancare! Dar... chiar aveti nevoie sa va creasca pofta de mancare? Oricum aveti pofta si preparatele sunt atat de bune... Mai mult decat atat, alcoolul pe stomacul gol are efect puternic iritant, putand duce pana la ulcer sau cancer gastric daca adoptati zilnic un astfel de obicei.

Desigur, depinde de toleranta fiecaruia, efectele si intensitatea acestora difera de la un om la altul, dar un lucru este cert: alcoolul consumat pe stomacul gol are efecte nocive pentru orice persoana.

Nu consumati preparate prajite



Uleiul incins este o otrava pentru organism, chiar si uleiul de masline extravirgin care are efecte extraordinare pentru sanatate atata vreme cat este consumat rece, nepreparat termic (de aceea si este extravirgin, pentru ca inclusiv obtinerea acestui ulei de malsine se face la rece!). Singurul ulei in care puteti praji fara griji, avand punctul teric foarte inalt, este uleiul de palmier.

Chiar si daca folositi ulei de palmier, tot este indicat sa consumati rar preparate prajite pentru ca desi nu are efect toxic, este insa foarte caloric.

Ceaiuri calmante



Este recomandat dupa masa sa consumati incet un ceai cald de musetel, sunatoare, rostopasca, galbenele sau chiar tei. Aceste ceaiuri calmeaza mucoasa gastrica, imbuntatatesc digestia si reduc durerile si arsurile la stomac.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Decembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.