Setari Cookie-uri

10 Produse cancerigene pe care oamenii le folosesc zilnic

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca celularele sunt cancerigene, ne spun cei de la 9am.ro. Gandind la rece suntem inconjurati de obiecte cancerigene pe care le utilizam frecvent. Care sunt cele care ne pun viata in pericol?

Pudra de talc

Pudra de talc

Expertii in sanatate nu sunt 100% siguri daca pudra de talc, folosita pentru a pastra pielea uscata si a minimiza frecarea, este o cauza sigura de cancer.

Aceasta pudra de talc contine azbest, care nu mai este folosit in zilele noastre, tocmai din cauza proprietatilor sale cancerigene.

Potrivit Cancerg.org, pudra care nu contine aceasta minerala fibroasa, folosita in prezent, creste riscul de cancer ovarian cu 30%, daca este utilizata in apropierea zonei genitale, deoarece pudra poate patrunde cu usurinta prin vagin, uter si tuburile falopiene.

Azbestul, care este adesea utilizat pentru intarirea cimentului, in constructii, poate produce cancer, daca fibrele de azbest sunt imprastiate in aer si inhalate.El este cauza cancerului de plamani si a mezoteliemului din cavitatea pulmonara (mai precis pleural, in peste 90% dintre cazuri).

Mezoteliomul pulmonar este asociat cu expunerea indelungata a pacientului la pulberi de azbest. Examinand loturi numeroase de pacienti diagnosticati cu mezoteliom pulmonar si analizand expunerea profesionala si factorii de risc individuali, specialistii au concluzionat ca peste 75% din totalitatea cazurilor pot fi corelate cu expunerea la azbest.

Mezoteliomul pulmonar malign apare mai fecvent la barbati, dupa decada a cincea de varsta, avand un maxim al incidentei la 35-45 de ani dupa expunerea la azbest. Incidenta mezoteliomului este raportata ca fiind redusa- in jur de 1 caz la 100000 de locuitori este diagnosticat anual. Totusi, datorita poluarii in crestere, exista riscul ca in viitor cazurile sa fie mai frecvente. Pacientii din zone industriale intens poluate au un risc de 2 pana la 10 ori mai mare de a dezvolta un astfel de cancer.

Clasificat: Posibil cancerigen.


Sursa foto: en.wikipedia.org/wiki/File:Talcum_Powder.JPEG

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.