Setari Cookie-uri

Ce afectiuni poti descoperi privindu-te in oglinda

Studiile au aratat ca schimbarile care se produc pe fata oamenilor pot avertiza asupra problemelor de sanatate pe care acestia le au. Cercetatorii de la Scoala de Medicina Yale din Statele Unite au sugerat ca ridurile faciale pot fi un semn de avertizare asupra osteoporozei.

PIELEA

PIELEA

inrosirea pielii - afectiuni posibile: lupus, boli ale inimii, menopauza


Alaturi de dureri ale articulatiilor si oboseala, lupusul provoaca o iritatie pe obraji si nas. Acesta este un efect al faptului ca organismul ataca propriile tesuturi, inclusiv pielea, si este agravat de razele soarelui. Efectul este mai evident pe fata, deoarece pielea este mai subtire si vasele de sange sunt mai aproape unul de celalalt.

fata umflata, pufoasa - afectiuni posibile: hipotiroidie, oreion


Atunci cand glanda tiroida nu produce suficienta tiroxina (care controleaza nivelul de energie pe care organismul o consuma) metabolismul este incetinit. Acest lucru duce la ingrasare, inclusiv la nivelul fetei. Alte simptome sunt oboseala, depresia si durerile musculare.

schimbarea culorii - afectiuni posibile: bronsita, astm, icter



Bolile respiratorii precum bronsita si emfizemul pot provoca colorarea pielii in galben sau gri, deoarece nu exista suficient oxigen in organism. Colorarea in galben a pielii unui copil este un mod eficient de a identifica un atac de astm iminent.

mancarimi - afectiuni posibile: eczeme, sarcina, sensibilitate la antibiotice


Pielea uscata si cu mancarimi este un simptom cunoscut pentru eczeme. Acestea apar de obicei in zone cu pliuri ale pielii, cum ar fi in jurul ochilor si in zona urechilor. Insa si sarcina poate provoca mancarimi ale pielii, mai ales in ultima perioada. De asemenea, anumite medicamente pot provoca mancarimi.

pete pe piele (la femei) - afectiune posibila: sindromul ovarelor polichistice


Sindromul ovarelor polichistice poate duce la probleme in a ramane insarcinata, cresterea excesiva a parului sau acnee.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.