Setari Cookie-uri

6 Pericole de zi cu zi pentru sanii tai!

Sanii femeii sunt reprezentati de glandele mamare si tesutul din jurul acestora, tesut gras precum si tracturi fibroase care ii mentin fermi.

Volumul sanilor depinde mai putin de gradul de dezvoltare al glandei mamare, depinzand in special de cantitatea tesutului gras de la nivelul sanilor.

sanatatea sanilor

Sursa foto: shutterstock_9880684

De asemenea volumul sanilor nu influenteaza sanatatea glandei, nici functia de alaptare si nici nu s-a observat o predispozitie spre anumite patologii, poate doar spre cele fungice in cazul sanilor mari (la nivelul santului mamar, adica acolo unde sanul se pliaza peste trunchi si unde din cauza mediului umed exista o predispozitie mai mare spre infectie cutanata).

Ce afecteaza de fapt sanii?

Glanda mamara este sensibila la variatiile hormonale precum si la toti acei factori care produc variatii hormonale, de exemplu contraceptivele luate fara prescriptia medicului.

Dieta poate influenta de asemenea sanatatea sanilor, observandu-se ca anumite tipuri de alimentatie pot favoriza aparitia cancerului la san.

Citește și:

sutien prea strans cu push up

6 Pericole de zi cu zi pentru sanii tai

Sutienul foarte strans

Sutienele foarte stranse, cu push-up si burete nu lasa sanii liberi, astfel tracturile care ii mentin ridicati se slabesc.

Aceste tracturi pornesc de la peretele muscular al pieptului – muschii pectorali – si ancoreaza pielea sanului. Cand aceste tracturi se slabesc, sanii “cad”.

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.