Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturale pentru arsurile solare

Astazi, razele de soare sunt mult mai puternice decat in trecut si crema cu protectie UV a devenit un element indispensabil pentru fiecare dintre noi. Totusi, daca pielea noastra sufera de pe urma sezonului cald (este iritata sau arsa), exista cateva solutii usoare care sa o calmeze si sa ii redea stralucirea si hidratarea de care are nevoie.

Vara deja s-a instalat si multi dintre noi suntem expusi la soare fie in orasul in care locuim, fie atunci cand plecam in vacanta. Daca am uitat sa ne dam cu crema de soare cu factor de protectie, exista riscul sa avem de-a face cu arsuri minore sau mai grave (caz in care trebuie neaparat sa consultam medicul).

arsuri solare tratamente naturiste

Iata cateva sfaturi cu ajutorul carora putem sa ne vindecam usor de influenta negativa a razelor de soare asupra pielii noastre:

5 Tratamente naturale pentru arsurile solare

1. Aplica pe pielea arsa de soare comprese reci.

Daca observi iritatii din cauza faptului ca pielea ta este arsa de soare, cea mai simpla metoda prin care poti sa calmezi usturimea este sa aplici comprese reci sau gheata pe suprafata cu pricina. Aceasta actiune ajuta la calmarea pielii si vindeca usor roseata provocata de soare. Daca nu ai de unde sa procuri comprese atunci cand pielea ta este afectata de soare, pur si simplu ia-ti tricoul sau maioul cu care ai venit la plaja, scufunda-l in apa rece (dulce, nu sarata; poti folosi si o sticla de apa pe care ai cumparat-o de la magazin) si aplica-l pe zona arsa.

Citește și:

2. Aplica pe pielea arsa de soare suc de Aloe Vera.

arsuri solare tratamente naturiste

Sucul natural de Aloe Vera ajuta la vindecarea arsurilor si a iritatiilor provocate de soare. Asadar, daca pielea ta este “atacata” de soare, aplica pe zona afectata sucul acestei plante si vei observa efectele benefice in cel mai scurt timp. Daca nu ai de unde sa faci rost de suc proaspat, poti aplica gel de Aloe Vera, disponibil in farmaciile naturiste. Ai grija atunci cand pielea ta vine in contact cu gelul, deoarece el poate provoca si efecte adverse. Daca simti o iritare, spala-te cu apa calduta si consulta un specialist inainte de a mai trata pielea cu alte tratamente naturiste.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.