Setari Cookie-uri

Sanii durerosi: 15 Cauze pe care ar trebui sa le cunosti

Ce se intampla in organismul tau atunci cand te dor sanii si care sunt cauzele aparitiei acestei dureri.

Sanii durerosi pot avea diverse cauze pe care trebuie sa le cunosti pentru a sti ce masuri sa iei daca te confrunti cu o astfel de situatie.

15 Cauze ale sanilor durerosi

sani durerosi Foto: Tharakorn, Shutterstock

Cresterea sanilor

Practic fiecare femeie a cunoscut ce inseamna durerea de sani, macar in prima parte a adolescentei cand glanda mamara incepe sa se dezvolte.

Sub influentele hormonale, sanii cresc, se dezvolta dar toate aceste procese dor si fac sanii sensibili. Este indicat ca in perioada de crestere a sanilor sa nu se poarte sutiene.

Mastodinie – durerea de sani ce preceda menstruatia

Cu o saptamana inainte de inceperea sangerarilor menstruale, modificarile hormonilor genitali feminini pot produce o serie de modificari asupra organismului si psihicului femeii – pentru unele femei aceste manifestari sunt insesizabile, pentru altele sunt suparatoare si se considera ca acestea din urma ar suferi de sindrom premenstrual.

Citește și:

cauze sani durerosi Foto interior si prima pagina: vita khorzhevska, Shutterstock

Indiferent de sensibilitatea femeii, sanii se umfla usor si devin mai tari inainte de menstruatie. Acesta este si motivul pentru care nu este indicat sa va palpati sanii in aceasta perioada, ori sa faceti ecografii mamare sau examene medicale, pentru ca veti gasi “de toate”, sanul avand un aspect neomogen in aceasta perioada.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.