Setari Cookie-uri

Sanii durerosi: 15 Cauze pe care ar trebui sa le cunosti

Ce se intampla in organismul tau atunci cand te dor sanii si care sunt cauzele aparitiei acestei dureri.

Mastita de alaptare

Mastitele sunt infectii ale sanului (mastite) - sunt frecvente in perioada de alaptare. Daca apar in afara lactatiei sunt datorate tulburarilor endocrine sau tumorilor. Durerea este insotita de marirea in volum a sanului, congestie si uneori de secretie de lapte sau puroi.

Traumatisme ale sanului

Traumatismele sanului declanseaza desigur o reactie inflamatorie care face ca sanul sa devina sensibil si dureros.

Traumatismele pot fi suferite in cazul unui accident, ceea ce este usor de prevazut, insa tot mici traumatisme se realizeaza de exemplu si in cadrul unui act sexual in care barbatul strange prea tare sanii femeii sau se adopta diverse practici sexuale cumva deviate de la cele normale.

Abcesul mamar

Abcesul mamar este tot o infectie a sanului (cum am intalnit in cadrul mastitei), insa este cronica (se dezvolta intr-un timp mai indelungat) si de obicei nu afecteaza intregul san, ci este localizata sub forma unei pungi de puroi intr-o portiune a glandei mamare.

Citește și:

Uneori pot apare la nivelul axilei mici nodului durerosi. Mai mult decat atat, aceste abcese pot supura la suprafata pielii, creeaza un canal de continuitate spre exterior – o fistula – care este deosebit de dureroasa si creste si mai mult gradul de infectivitate.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.