Setari Cookie-uri

Sanii durerosi: 15 Cauze pe care ar trebui sa le cunosti

Ce se intampla in organismul tau atunci cand te dor sanii si care sunt cauzele aparitiei acestei dureri.

Au fost semnalate si cazuri in care durerea de sani a aparut dupa tratament cu diferite medicamente antidepresive. Medicamente precum digoxina sau spironolactona dau ginecomastie la barbati – dezvoltarea glandei mamare, care are potential cancerigen.

In cazul terapiilor alternative, femeile care folosesc tratamente naturiste de marire a sanilor acuza frecvent dureri de sani care pot fi chiar puternice. Aceste tratamente naturiste de marire a sanilor nu au fost suficient studiate, asadar suntem rezervati in a raspunde daca au sau nu potential cancerigen pentru sani.

Hipertrofie mamara

Uneori femeile pot acuza dureri de sani ca urmare a unui grad de hipertrofie mamara (sani foarte dezvoltati). Durerea este continua si este legata direct de dimensiunea sanilor care au in acest caz si semne de ptoza (sani lasati).

Citește și:

Acest tip de discomfort se asociaza cu dureri ale gatului, umerilor si spatelui, solutia fiind in aceasta situatie chirurgia de reducere a dimensiunii sanilor si exercitii de tonifiere a muschilor pectorali.

Exista si cazuri cand sanii mai mici pot suferi de aceasta distrofie dureroasa, sanii sunt sensibili permanent si au o consistenta mai tare.

Afectiuni ale peretelui toracic

Alteori durerea resimtita la nivelul sanilor poate avea o alta cauza, de exemplu o afectiune a peretelui toracic sau a muschiului pectoral care se afla in spatele glandei mamare.

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.