Setari Cookie-uri

8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii!

Spunem ca trebuie sa cunosteti aceste curiozitati despre creierul uman pentru ca unele dintre ele au sens vital, mai exact daca le cunoasteti si luati masuri de preventie va puteti salva viata in cazul unui risc pentru accident vascular cerebral de exemplu.

Creierul are o capacitate socanta de stocare a informatiei

Conform studiilor si masuratorilor de specialitate, creierul uman are o capacitate de stocare a informatiei cam de 5 ori mai mare decat toata enciclopedia britanica. Este o capacitate fantastica, asadar nu va sfiiti sa invatati si sa incercati sa retineti orice! S-ar putea ca viata sa nu fie suficienta pentru cat de multe puteti invata

curiozitati despre creier

Deshidratarea, creierul si durerile de cap

De cate ori ati luat pastile la durerile obisnuite de cap? Stiati ca daca luati o pauza, beti doua pahare de apa si va plimbati putin, durerea de cap dispare in aproximativ jumatate de ora? Aceasta pentru ca cele mai multe dureri de cap obisnuite apar prin deshidratare si afectarea presiunii sangelui in vasele creierului. Putin sport si o foarte buna hidratare te scapa de durerile de cap. Un alt mecanism ar fi actul sexual

Citește și:

Stiai ca primii ani de viata sunt foarte importanti pentru dezvoltarea creierului?

Si aici intervine dilema: copii supradotati, bine sau rau? In urma studiilor se pare ca mai bine puneti copiii sa invete de mici, poate nu neaparat sa scrie, dar sa desfasoare jocuri din care isi dezvolta memoria, capacitatea de vorbire, de a canta, dar si motrica (generala – jocuri de teren, de bazin – si fina – pian, instrument, desen, dar si scris daca au rabdare).

curiozitati despre creier - dezvoltarea creierului

In primii cinci ani de viata, in functie de nevoi, creierul se dezvolta si numarul de neuroni este inca in crestere, oprindu-se in jurul varstei de cinci ani. Ceea ce nu se invata in primii ani de viata se deprinde mult mai greu mai tarziu pentru ca anumite arii nefolosite din creier se pare ca se atrofiaza.

Asa s-au facut studii de exemplu pe copii salbatici de varsta peste 10 ani care nu vorbisera niciodata, iar specialistii incercau sa ii invete limbajul articulat. S-a observat ca acest lucru nu mai era posibil, ariile raspunzatoare de limbaj articulat si vorbire, intelegere a cuvintelor si frazelor fiind atrofiate. Probabil ca acest fenomen se intampla si in cazul altor mecanisme care ar trebui invatate in primii ani de viata. Ca o baza pe care daca ai dobandit-o, mai tarziu poti construi un univers.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.