Setari Cookie-uri

20 Cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap

Durerile de cap sunt atat de comune incat se estimeaza ca orice persoana cu varsta de 30 de ani prezinta cel putin o astfel de experienta dureroasa de-a lungul vietii sale.

Situatiile stresante, parfumurile, presiunea atmosferica, unele substante chimice, contractura musculaturii gatului si fetei, afectiunile dentare, tulburarile de postura ale coloanei vertebrale – iata numai cateva din cele mai comune cauze ale durerilor de cap.

Daca prezentati fecvent dureri de cap, este indicat sa mergeti la medic pentru a investiga posibilele cauze.

dureri de cap cauze: stres, boli endocrine, tiroida, hipofiza, alimentatie, somn, coloana vertebrala, cardiovascular, infectii

20 cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap

Postura incorecta a coloanei vertebrale

Prin coloana cervicala – segmentul de la nivelul gatului al coloanei vertebrale – exista doua canale de o parte si de alta prin care urca spre cutia craniana doua artere foarte importante – arterele vertebrale. Acestea urmeaza sa se uneasca la nivelul cutiei craniene – zona posterioara – si sa formeze artera bazilara, cea mai importanta sursa sanguina pentru trunchiul cerebral, cerebel etc.

Citește și:

Prin urmare o pozitie incorecta a coloanei cervicale, “cocosarea” sprecifica celor care lucreaza aplecati sau pe scaun, duce la scaderea fluxului acestor artere vertebrale. Mai departe fluxul sanguin scazut se resimte si la nivelul cutiei craniene, ducand astfel la dureri de cap recurente. Uneori aceasta patologie de coloana vertebrala se insoteste si de tulburari auditive: persoanele in cauza aud suierari sau pocnituri care nu exista in mediu.

Aceste persoane ametesc frecvent. Durerile de cap se pot asocia si cu tulburari de vedere si stari de greata.

Afectiunile dentare

Afectiunile dentare, atat cariile cat si infectiile, pot da dureri de cap. Este important sa cunoasteti urmarile patologiilor dentare, fiindca nu sunt deloc de neglijat. Cariile reprezinta un focar de infectie care contamineaza cavitatea orala si saliva.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.