Setari Cookie-uri

Remedii naturale antimahmureala la indemana oricui

Sarbatorile vin cu voie buna si mese imbelsugate, cu distractii si tot felul de ocazii numai bune pentru a consuma alcool.

Dar cum orice exces este resimtit de organism, si cel de etanol este urmat de o stare de rau intensa in care organismul incearca sa isi recapete energia si sa isi restabileasca functiile.

De ce apare mahmureala?

Intoxicatia etilica duce la deshidratarea organismului si scaderea fluxului de sange la nivelul creierului – efecte ale etanolului.

Apar astfel durerile puternice de cap, starea de ameteala, letargia, confuzia pana la coma. Mai mult decat atat, alcoolul este toxic pentru ficat, dar si pentru sistemul digestiv si cel nervos. Astfel ca in excesul de alcool apar si alte simptome precum greata sau chiar voma, tulburarile de tranzit intestinal, durerile de burta, scaderea mictiunii (urinarii), tulburari cardiovasculare.

Aceste tulburari la nivelul vaselor (deshidratarea duce la scaderea fluxului de sange) creste riscul de degeraturi pentru persoanele expuse la frig , dar si de infarct pentru acele persoane cu ateroscleroza sau boli de inima.

Citește și:

Atentie, incercati sa nu asociati consumul de alcool cu fumatul excesiv – nicotina are de asemenea efecte de scadere a fluxului sanguin in vasele mici (vasoconstrictie), asadar aceste doua substante – nicotina si etanolul – isi sustin reciproc efectele nocive cardiovasculare.

Iata cum iti poti ajuta corpul sa isi revina mai usor din “mahmureala”.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.