Setari Cookie-uri

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

Durerile de cap au multiple cauze si nu intotdeauna trebuie sa ne alarmeze. Uneori stresul, odihna insuficienta, un efort puternic, variatii ale echilibrului metabolic - sunt doar cateva din cauzele obisnuite ale durerilor de cap.

Totusi cateva din analizele si investigatiile de mai jos ar trebui realizate anual, ca hemoleucograma, biochimie, sumar de urina, ecografie abdominala totala, vizita la stomatolog si oftalmolog etc.

analize medicale pentru dureri de cap

Hemoleucograma uzuala

Hemoleucograma – o analiza de sange – aduce informatii despre celulele sanguine, cu ar fi globulele rosii, globulele albe, trombocite etc. Aceste celule sunt analizate din punct de vedere morfologic, numeric, se apreciaza volumul si de aici o serie de formule care pot aduce informatii despre anemii sau alte boli hematologice (limfoame de exemplu, leucemii etc.).

O hemoleucograma poate evidentia de exemplu cresterea unor tipuri de celule din sange specifice unor infectii (bacteriene, virale, parazitare), dar poate evidentia si o anemie. Adesea durerile si cap si starile de oboseala se pot datora anemiilor carentiale.

Citește și:

Si o infectie in organism poate asocia dureri de cap.

Analize medicale – biochimie

Aceste analize de obicei se realizeaza tot pe baza recoltarii de sange si urmaresc o gama larga de constante sanguine. Markerii inflamatori crescuti ne pot determina sa ne gandim la o stare infectioasa care asociaza dureri de cap. Glicemia merita testata – poate decela un posibil diabet (poate fi nevoie de testul de toleranta la glucoza).

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.