Setari Cookie-uri

Ce analize medicale sa faci daca ai DURERI DE CAP

Durerile de cap au multiple cauze si nu intotdeauna trebuie sa ne alarmeze. Uneori stresul, odihna insuficienta, un efort puternic, variatii ale echilibrului metabolic - sunt doar cateva din cauzele obisnuite ale durerilor de cap.

Ecografia abdominala totala

Desi aparent ne intrebam poate ce legatura are „burtica” cu capul, totusi o infectie renala asociata cu pietre la rinichi sau pietrele la fiere cu inflamatia vezicii biliare – sunt cauze de dureri de cap.

analize medicale pentru dureri de cap

Sumar de urina/urocultura

Daca se banuieste o infectie urinara, sumarul de urina si urocultura sunt necesare. O infectie urinara poate asocia dureri de cap.

Consult ORL

Medicul ORL-ist poate descoperi o otita de exemplu sau o sinuzita – aceste afectiuni pot fi cauza durerilor de cap. Exista desigur si alte afectiuni din sfera ORL care pot asocia dureri de cap, cum ar fi cele oncologice, dar nu numai.

Consult oftalmologic

Tulburarile de vedere produc un disconfort puternic persoanei in cauza, produc o stare de oboseala suparatoare pentru pacient, asociaza dureri de cap si chiar pot asocia si simptome ca ameteala, greata sau anxietate.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.