Setari Cookie-uri

Interpretare analize de sange - INFECTIILE

De cate ori v-ati dorit sa interpretati rezultatele propriilor analize de sange?

Daca data trecuta am vorbit despre ANEMII, astazi vom vorbi despre semnele infectiei pe care le puteti observa din analizele de sange.

analize de sange

Interpretare analize de sange: hemoleucograma

Hemoleucograma reprezinta un grup de analize de sange care „studiaza” celulele sanguine. Este cea mai ceruta analiza si de multe ori cea mai relevanta pentru inceperea orientarii multor diagnostice.

In hemoleucograma sunt o serie de celule si de parametri care ne indica prezenta unei infectii, dar si tipul acesteia (bacteriana, parazitara, virala etc.).

Analizele de sange indica limfocite crescute?

Daca analizele de sange arata o usoara crestere a limfocitelor peste limita superioara, ne putem gandi la o infectie si mai departe trebuie sa analizam si alte celule (ca neutrofile NO, eozinofile EO, bazofie) si totodata trebuie sa aflam si simptomele pacientului pentru a decela tipul, durata si localizarea infectiei, eventual posibile complicatii. Aici medicul de familie sau cel de medicina interna va poate ajuta, apoi va indruma spre un specialist.

Citește și:

Daca insa limfocitele sunt mult crescute peste limita, trebuie contactat un medic hematolog, pot fi probleme serioase de sanatate, ca boli de sange, leucemii etc.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.