Setari Cookie-uri

Ecografia de SAN - tot ce ar trebui sa stii

Sanatatea sanului este foarte importanta, mai ales pentru femei unde patologia sanului prezinta reale urmari atat in plan medical, cat si social, psihologic si familial.

Sanatatea sanului este foarte importanta, mai ales pentru femei unde patologia sanului prezinta reale urmari atat in plan medical, cat si social, psihologic si familial.

Citeste si: Drama Angelinei Jolie: Un semnal de alarma pentru toate femeile

Ce ar trebui sa stii despre sani

Glandele mamare la femeie sunt dezvoltate si pot prezenta o serie de tulburari, fiind foarte sensibile in fata variatiilor endocrine. Asa se explica de exemplu de ce femeia tanara face mastopatie fibrochistica bilaterala sau de ce cancerul de san este mai frecvent in cazul celor care au luat anticonceptionale ori au urmat tratamente hormonale (cum este cel de substitutie la menopauza de exemplu). Tratamentele cu hormoni genitali feminini pot influenta sanatatea gladei mamare.

ecografie de san interpretare

O atentie deosebita ar trebui sa se indrepte catre produsele naturiste de marire a sanilor, precum si pentru extractele de plante care contin fitoestrogeni ("estrogeni" din plante, substante asemanatoase estrogenilor produsi de ovar).

Citește și:

Sanii isi modifica intens structura si functia in sarcina sau dupa nastere. Este de mentionat de asemenea ca si barbatii pot dezvolta patologii mamare, inclusiv cancer de san, acestia prezentand un tesut mamar nedezvoltat, dar care poate suferi modificari.

Analizele pentru investigarea sanatatii sanilor

Este lesne de cocnluzionat ca evaluarea sanatatii sanilor poate necesita investigatii imagistice, dar si din sfera endocrina.

Daca medicul observa rezultate anormale la ecografia de san (la femeia tanara) poate cere analize suplimentare privind unii hormoni.

Red rose on breast - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.