Setari Cookie-uri

Top 6 cele mai recomandate TESTE SCREENING pentru FEMEI

Testele screening reprezinta acele investigatii care au rolul de a descoperi in stadii precoce o boala grava, boala care poate fi vindecata sau controlata daca este diagnosticata in fazele incipiente de evolutie.

Asadar screeningul este util pentru boli endemice, unele tipuri de cancer, boli metabolice ca diabet, bolile cardiovasculare si asa mai departe. O alta caracteristica importanta a testelor screening consta in faptul ca acestea urmaresc boli care sunt grave, dar totodata sunt frecvente, prezinta o incidenta ridicata in populatia respectiva.

In Romania cele mai frecvente afectiuni sunt: bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul de col uterin, cancerul mamar, depresia, tulburarile digestive etc., iata deci ca o lista lunga de boli necesita screening.

teste screening pentru femei

Top 6 cele mai recomandate TESTE SCREENING pentru FEMEI

Test screening pentru cancerul de col uterin: Celebrul test Babes-Papanicolau

Testul Babes-Papanicolau este indicat ca test screening dupa inceperea vietii sexuale, fiind recomandat anual pentru a detecta eventuale rani pe col sau chiar modificari canceroase incipiente.

Citește și:

Ca screening, testul Papanicolau are rolul de a depista un posibil cancer de col uterin si reprezinta in momentul de fata cel mai bun test pentru a preveni evolutia unei astfel de boli, considerandu-se ca testul Papanicolau salveaza sute de mii de vieti in fiecare an.

Stiti cum sa interpretati rezultatele testului Papanicolau? Daca nu, va invitam sa cititi articolul:

Testul Babes-Papanicolau: interpretarea rezultatelor

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.