Setari Cookie-uri

Cafeaua cea de toate zilele: 7 beneficii uimitoare ale cafelei

Din Brazilia pana in Orientul indepartat, cafeaua este cu siguranta, unul dintre cele mai populare bauturi. Din toate timpurile, a bea o cafea este un gest incarcat de atat de multa simbolistica. Cafeaua are conotatii magice – este cunoscut ghicitul in cafea, dar astazi inseamna si apropiere.

Inseamna comunicare, este chiar, un gest social – e obisnuita sintagma: „ne vedem la o cafea” si in multe tari, cum ar fi Italia de exemplu, cafeaua este un mod prin care putem descrie o cultura.
Cafeaua mai inseamna un inceput de zi relaxant si optimist. Pentru aceste motive, dar, dupa cum veti vedea, pentru mult mai multe altele, cafeaua este iubita de noi toti.

Totusi, nu trebuie sa uitam dictonul – „Totul cu moderatie!”. Bauta cu moderatie, in concordanta cu ritmul specific al corpului nostru, cafeaua este un aliment minune. Consumul unor cantitati mari de cafea nu este recomandat pentru toata lumea. Femeile insarcinate, persoanele care sufera de depresie sau insomnie, de asemenea trebuie sa evite consumul excesiv de cafea. De asemenea, consumul de cafea este interzis copiilor.

Citește și:

Foto: Shutterstock

Printre cele mai cunoscute beneficii ale cafelei este ca aceasta este o importanta sursa de antioxidanti, dar obiceiul de a bea cafea ne ajuta in multe feluri.

Iata 7 beneficii uimitoare ale cafelei:

1. Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult si mai bine!

Cel putin 5 studii recente arata ca un consum regulat de cafea este asociat cu scaderea riscului mortalitatii in randul barbatilor si femeilor de etnii diferite. Cel mai amplu studiu efectuat a urmarit 400.000 de subiecti, pe o perioada de 14 ani. Oamenii care beau 2-3 cani de cafea pe zi prezinta un risc de mortalitate mai scazut cu 10-12 procente. Cifrele au fost cu putin mai mari in cazul femeilor.

2. Cafeaua reduce riscul de Diabet, tipul 2

Un studiu realizat in anul 2012 arata ca un component din cafea ajuta la blocarea unor substante care joaca un rol important in dezvoltarea diabetului. Alte studii au avut acelasi rezultat - consumul de cafea duce la reducerea riscului de imbolnavire de diabet.

Citește și:

3. Cafeaua protejeaza creierul

Bautorii de cafea sunt mai rezistenti in fata unor provocari mentale ca dementa sau boala Alzheimer, care se manifesta la batranete, arata un stiudiu efectuat in anul 2009. Un alt studiu a mai aratat ca pana si mirosul cafelei are ca efect reducerea stresului. Asa ca, daca dimineata, atunci cand simti mirosul unei cesti de cafea zambesti, exact despre acest efect poate fi vorba!

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.