Setari Cookie-uri

De citit NEAPARAT: 7 Investigatii medicale care IRADIAZA organismul

Stiti ce se produce in organismul vostru atunci cand va supuneti iradierii?

Efectele iradierii organismului sunt toxice, cresc riscul de cancer si dispar in functie de gradul de iradiere al organismului.

In zilele noastre se presupune ca aproape orice persoana din mediul urban cu varsta pana in 30 de ani a facut cel putin o investigatie iradianta, fie ea doar o radiografie dentara de exemplu.

raze x radiografii

Metodele radiologice care iradiaza corpul uman sunt in special cele care folosesc raze Rontgen.

Ce se produce in organismul nostru cand ne supunem unei investigatii iradiante?

Radiatiile Rontgen emit electroni – particule incarcate negativ - care se deplaseaza cu o viteza atat de mare incat o mare parte dintre acestea strabat organismul si ating filmul radiologic unde lasa “o urma” ce poate fi interpretata de ochiul uman.

Organismul nostru este format din celule, care la randul lor sunt formate din molecule ce sunt asocieri de elemente, adica de ceea ce invatam noi la orele de chimie ca avand un nucleu si unul sau mai multi electroni.

Citește și:

Ei bine, acei electroni ai tubului radiologic pot fie sa ramana in organism pentru ca nu toti il strabat (deci surplus de sarcini negative), fie pot ciocni alti electroni din organism pe care ii arunca la distanta de atomul lor – dezechilibru puternic si suplus de sarcini negative in alt teritoriu.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.