Setari Cookie-uri

IMPORTANT despre SANI: O informatie care iti poate salva viata!

Una din opt femei, una din opt prietene va fi diagnosticata cu cancer mamar - arata statisticile medicale din ultimul deceniu.

Aceasta sumbra statistica ne aduce inca o data in centrul atentiei un subiect sensibil despre cel mai intalnit tip de cancer in randul femeilor: cancerul de san.

Desi exista campanii de informare in fiecare an in toate zonele lumii, totusi sunt cateva informatii pe care fiecare femeie ar trebui sa le cunoasca despre sanii ei. Despre una dintre acestea vom discuta astazi pe larg si pe intelesul tuturor, depasind termenii medicali si limbajul de specialitate pe care poate doar cei in halate albe il inteleg.

Sa vorbim deschis despre un termen in privinta caruia femeile sunt mai putin informate – densitatea tesutului mamar.

sani densitate mamara

IMPORTANT despre SANI: O informatie care iti poate salva viata!

Conform unor studii realizate in SUA, 95% dintre femei nu au auzit despre densitatea mamara.

Densitatea tesutului mamar se refera la raportul intre tesutul glandular si cel adipos si reprezinta o informatie pe care clinicianul trebuie sa o stie atunci cand doreste sa trimita pacienta la mamografie de exemplu sau sa interpreteze unele rezultate.

Citește și:

Campaniile ample de informare a femeilor cu privire la riscurile cancerului mamar vorbesc despre investigatiile medicale pe care o femeie ar trebui sa le faca pentru a depista precoce, in stadiul 0, cancerul mamar – stadiu in care acesta poate fi vindecat in totalitate.

Astfel ca femeile tinere si cele la varsta a doua pot face ecografie mamara anual, precum si consult la mediul spcialist, in timp ce dupa varsta de 45-50 de ani (in functie de protocolul tarilor respective) se face perioadic, la cativa ani, mamografie pentru depistarea precoce a unui eventual cancer de san. Insa uneori doar ecografia sau doar mamografia NU sunt suficiente. Cand nu sunt suficiente? Cand vorbim despre o femeie cu densitate crescuta a tesutului mamar.

Foto: salveaza viata @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.