Setari Cookie-uri

Top 5 ANALIZE pe care sa le ceri MEDICULUI de familie

Se intampla sa ajungem la medicul de familie fie cand avem o problema, fie (mai rar ce-i drept) cand dorim sa ne evaluam starea de sanatate.

Daca nu v-ati format inca un obicei din a merge anual la medic pentru a cere unele analize si investigatii de rutina, pentru a va crea un profil al sanatatii, atunci este indicat sa incepeti. De ce? Pentru ca aproape orice tulburare sau afectiune depistata precoce poate fi vindecata. Si cum in Romania multe boli ocupa loc de varf ca incidenta in clasamentul european, iar factorul genetic isi spune cuvantul, nu e rau sa consideram sanatatea o prioritate.

analize medicale medicul de familie

Analize medicale de facut in fiecare an

Analize de sange

Hemoleucograma completa reprezinta o analiza de sange care urmareste echilibrul elementelor figurate din sange. Hemoleucograma poate aduce informatii pretioase cu privire la anemie, posibile infectii si tipul acestora, dar si informatii care pot conduce diagnosticul.

Hemoleucograma se cere intotdeauna la medicul de familie sau la specialist, atunci cand banuim o afectiune sau in caz de sarcina.

Citește și:

Hemoleucograma reprezinta cea mai ceruta analiza de sange.

Vrei sa afli cum poti interpreta rezultatele hemoleucogramei? Iti recomandam sa citesti:

Hemoleucograma interpretare – anemiile
Hemoleucograma interpretare – infectiile

Analize de sange – biochimie

Atat pentru tineri, cat si pentru adulti, unele analize de sange care tin de “biochimie” (cum veti intalni in buletinul de analize) sunt necesare pentru a depista precoce unele afectiuni des intalnite in populatie.

Foto: analize medicale medic de familie via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.