Setari Cookie-uri

8 POZITII: afla cum SA DORMI ca sa te vindeci!

Pozitia in care dormim nu ne da de gol doar tensiunile interioare si nivelul spiritual in care ne aflam, ci ne poate relaxa, ne poate vindeca de unele suferinte si ne poate alina durerile.

Dureri la nivelul articulatiilor umerilor sau soldurilor

Aceste dureri apar in special la cei cu probleme de natura reumatica sau care sufera de artroza la acest nivel. Este recomandat sa dormiti cu doua perne, una sub cap, insa fara a ajunge sub umar, iar cealalta perna sub trunchi, lasand soldurile relaxate. In multe cazuri este necesara si a treia perna, intre genunchi, pentru confort.

Pozitia somnului pentru cei care sufera de varice gambiere

In acest caz este recomandat sa folositi doua perne si sa dormiti fie pe burta fie pe spate. O perna va sta sub cap, insa cealalta perna sta sub picioare, astfel incat drenajul venos pe timpul noptii sa fie facilitat de gravitatie. Sangele prin vene circula dinspre talpi spre trunchi, astfel ca aceasta pozitie cu calcaiele ridicate mai sus decat genunchii usureaza curgerea sangelui prin vene.

Citește și:

cum sa dormi daca ai varice

Pozitia de somn pentru cei cu reflux gastic sau cu boli avansate de inima

In aceste situatii se recomanda sa se doarma pe spate, cu doua sau trei perne sub cap, astfel incat sucul gastric din stomac sa nu mai poata refula in esofag. In aceasta pozitie este protejata si inima in cazul bolilor cardiovasculare.

Vezi in pagina urmatoare SCHEMA POZITIILOR DE SOMN VINDECATOARE >>>

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.