Setari Cookie-uri

Mesajele ASCUNSE din talpa: descopera zonele-OGLINDA ale organelor

Corpul omului ascunde multe secrete, iar unele conexiuni intre segmentele acestuia, intre organe si sisteme sunt cu adevarat impresioanante si reprezinta reale motive de studiu.

Masajul terapeutic, automasajul si reflexoterapia

Puteti incerca automasajul zilnic al talpii picioarelor. Folositi ulei/crema cu proprietati antibacteriene si antimicotice pentru a inlesni masajul.

In cazul in care prezinti afectiuni complexe, este recomandat sa te adresezi specialistului. Terapeutul va face o anamneza amanuntita, acesta discutand cu pacientul despre afectiunile pe care le prezinta, dar si despre stilul sau de viata. Apoi va analiza atent picioarele si va propune un plan de tratament prin masaj reflexogen. Masajul poate fi realizat treptat, in mai multe sedinte pana la atingerea intensitatii necesare, iar uneori poate sa apara senzatie de greata sau anxietate prin masarea sau presarea unor zone reflexe. Aceste manifestari sunt considerate normale in cadrul tratamentului.

Trebuie sa stii ca reflexoterapia, ca orice alta terapie, prezinta limitele sale. Prin urmare nu poate vindeca afectiuni grave sau infectioase, dar poate preveni unele afectiuni, poate ameliora sau chiar vindeca afectiuni mai usoare. In cazul afectiunilor cronice, reflexoterapia este indicata ca adjuvant in tratamentul de baza, ameliorand caliatatea vietii pacientului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.