Setari Cookie-uri

Mana lui Ankhmahor: Harta sanatatii din PALMA ta

Cu palmele atingem, simtitim forme, temperatura, vibratii, iar unii dintre noi sustin ca poseda puteri extrasenzoriale prin intermediul palmelor.

Se pare ca in palme detinem puncte cheie de control asupra altor organe, terapeutii considerand ca prin aceste puncte pot fi controlate energiile meridianelor corpului. Despre acestea puteti citi mai multe informatii in articolul: Cele 12 meridiane energetice

Primele date despre importanta anumitor puncte energetice din palma dateaza de acum 4000 de ani, gasite la mormantul medicului Ankmahor din Egipt, unde ilustratiile demonstreaza clar utilizarea unui masaj medical in palma.

harta reflexologica a mainii

Reflexologia palmei este utilizata si in medicina chineza, impreuna cu tehnici de acupunctura, Dr. Wang-We fiind fiind printre cei mai cunoscuti terapueti care utilizau aceste tehnici.

Astazi masajul in palma este folosit cu scop terapeutic pentru a limita 3 mari factori implicati in procesul de boala: congestia, inflamatia, tensiunea. Se crede ca aceste puncte reflexe au rolul de a detensiona cai nervoase care, la randul lor, au conexiuni cu creierul si cu alte organe. Detensionarea si stimularea activitatii acestor cai nervoase ar avea efecte clare asupra unor boli sau tulburari din organism.

Citește și:

Harta punctelor terapeutice din palma – reflexologia mainii

La nivelul mainii se afla proiectate organele si sistemele noastre, unele dintre acestea regasindu-se simetric la ambele maini, altele doar la o mana. Este foarte important sa stiti ca atunci cand utilizati reflexologia trebuie sa ganditi in ansamblu o boala sau un simptom. De exemplu, daca aveti dureri de cap, reflexologia tratarii acestor dureri poate fi ineficienta daca ele se datoreaza, de exemplu, unei probleme de coloana cervicala sau unei alergii digestive. In acest caz, masarea punctelor reflexogene digestive sau a celor raspunzatoare de zona gatului se poate dovedi mult mai eficienta. Ganditi astfel o boala sau un simptom in ansamblu pentru a obtine efecte terapeutice satisfacatoare.

harta reflexologica a mainii

Se intampla frecvent ca dupa primele sedinte de masaj al palmei, persoana in cauza sa se simta rau, aceasta pentru ca sunt deblocate unele cai energetice si este nevoie de repetari ale masajului pana la obtinerea unei bune circulatii energetice.

Citește și:

Foto: harta reflexologica a palmei, harta reflexologica a mainii - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.