Setari Cookie-uri

STOP: 7 semne ca ai nevoie de DETOXIFIERE

Ai senzatia ca starea de oboseala nu mai dispare, dietele nu isi fac efectul, ai dureri de cap sau starile negative te cuprind tot mai des? Poate ai nevoie de o cura de detoxifiere.

Toxinele se strang in organism atat prin consumul zilnic al alimentelor cu adaosuri (unele sortimente de paine din comert, biscutii, sosurile, sucurile, plicurile de cafea, produse de patiserie etc.), cat si prin consumul exagerat al unei clase alimentare. Este foarte greu sa eviti produsele procesate, bogate in E-uri, zaharuri rafinate, arome, coloranti, afanatori si alte substante care “strica” reteta naturala a unui produs. De aceea este indicat sa urmati, la cateva luni, o cura intensa de detoxifiere.

7 semne ca ai nevoie de DETOXIFIERE

Starea de oboseala continua

Daca ti se intampla sa dormi 8 ore, dar dimineata sa te simti obosit ca si cand nu ai fi dormit ori, mai grav, sa te simti dimineata mai obosit decat seara la culcare – atunci poti incerca o cura de detoxifiere. Detoxifierea in prima faza poate intensifica senzatia de oboseala si scadea usor imunitatea (daca nu se doarme suficient si nu se consuma peste 2L de lichide pe zi), ca apoi sa se refaca sistemele energetice ale organismului si mecanismele de aparare sa se intareasca.

Citește și:

semne ca ai nevoie de detoxifiere

Daca ai timp sa dormi 12 ore/noapte, atunci vei simti efectele energizante ale curei de detoxifiere inca din primele zile, evitand faza critica.

Dureri de cap frecvente

Durerile frecvente de cap trebuie investigate pentru a exclude o cauza medicala. Iti sugeram sa aflii mai multe detalii din articolul: 20 Cele mai comune cauze ale durerilor de cap

Daca nu sunt decelate cauze importante ale durerilor de cap, atunci acestea apar fie de la deshidratare, fie din pricina acumularii toxinelor in corp.

Poti banui unele cauze ale cefaleei in functie de caracterul durerii – vezi aici mai multe detalii privind corelatia intre caracterul durerii si cauza care o produce.

Constipatia

Chiar constipatia predispune la acumularea toxinelor in organism prin timpul indelungat pe care alimentele il petrec in intestinul gros. Daca suferi de constipatie, este indicat sa urmezi o cura de detoxifiere in fiecare anotimp.

Citește și:

Incerca si: Constipatia - Tratamente naturiste dovedite ca sa o combati

Foto: dieta sanatoasa - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.