Setari Cookie-uri

Medic: Tinerii ajung sa aiba degetele deformate din cauza SMS-urilor trimise

Potrivit sefului clinicii de psihiatrie la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), Florian Tudose, din ce in ce mai multi tineri ajung sa aiba degetele deformate din cauza SMS-urilor trimise zilnic.

Sursa: 9am.ro

"Generatia tanara este o generatie hiperconectata care nu intelege cum ar putea sa faca ceva fara calculator. Una dintre problemele grave generate de utilizarea internetului este faptul ca acesti tineri nu agreeaza lucrul in echipa. Echipa lor este in retea. Nu mai au contact cu oamenii. In plus, din cauza SMS-urilor date in numar mare, multi tineri ajung la ortoped cu deformari ale degetelor. Sunt tineri care trimit intre 800 si 1000 de SMS-uri pe zi", a spus medicul.

DEGETE DEFORMATE DE LA SMS

El a mai aratat ca, in SUA, ADHD-ul a ajuns sa afecteze 11 la suta dintre adolescenti.

"Utilizarea precoce a calculatorului poate duce la un varf al acestei afectini in adolescenta", a mai spus Tudose la dezbaterea cu tema "Tineretul si sanatatea mintala. Sanatatea mintala conteaza", organizata, marti, la Spitalul de Psihiatrie Titan, cu sprijinul Asociatiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti si Primaria Capitalei.

Citește și:

Potrivit profesorului, actuala generatie tanara este numita, de "unii mai rai", "generatia Z de la zombi".

"Mi se pare ca lucrurile au luat-o intr-o directie gresita. Traim intr-o societate informationala, profund schimbata, in care retelele de comunicare tot mai extinse duc la modificarea comportamentului unui individ intr-o directie pe care uneori nici nu o putem anticipa. In societati din ce in ce mai tehnologizate, cum sunt cele americane sau japoneze, exista o multime de victime, de tineri care devin dependenti de aceste retele", a mai spus medicul Tudose, potrivit MEDIAFAX.[...]

Citeste continuarea: Medic: Tinerii ajung sa aiba degetele deformate din cauza SMS-urilor trimise

Foto: tanara care trimite sms - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.