Setari Cookie-uri

6 remedii Naturale pentru ANXIETATE si atac de panica

Daca simti deodata o stare de frica exagerata, cu manifestari psihice precum tremur, frisoane sau bufee cu transpiratie, imposibilitatea de a rectiona si stare de blocaj puternic si rau, pana la senzatie de lesin, este posibil sa suferi un atac de panica.

Mergi la medic pentru a exclude o alta afectiune. Institutul National de Sanatate Mintala din SUA sustine ca atacurile de panica se numara printre cele mai frecvente tulburari, multe persoane suferind astfel de episode. Nu exista un tratament specific pentru anxietate sau atacuri de panica, tocmai pentru ca necesita un lucru psihologic al persoanei respective cu ea insasi. Unele terapii naturiste scad anxietatea si ajuta la rarirea atacurilor de panica, precum si la diminuarea simptomelor acestora si ale anxietatii.

Remedii naturale pentru anxietate si atac de panica

remedii naturale pentru anxietate si atac de panica

Invata sa te iubesti

Nu poti fi perfect si nu trebuie sa iti reprosezi de fiecare daca cand gresesti ceva. Studiile arata ca atacurile de panica sau anxietatea afecteaza cu precadere persoanele care sunt foarte critice cu ele insele sau care au trait un soc emotional, ceea ce le-a determinat sa se simta vulnerabile. Poate ca nu trebuie sa iti mai pese atat de mult de ceilalti si sa incerci sa te linistesti mai mult. Mergi la cursuri in care interactionezi mult cu oamenii, dar care combina interactiunea interumana cu miscarea (miscarea elibereaza tensiunile interioare). Poate yoga, dans, cursuri de meditatie...

Citește și:

Poti cere de asemenea ajutorul unui psiholog specializat in tratarea acestor tulburari. Trebuie sa stii ca anxietatea sau panica izbucnesc, aparent fara o cauza, fara un factor declansator. In esenta, o anume experienta sau un comportament dezechilibrat cu propria persoana poate declansa, oricand, o criza.

Valeriana are puternice efecte calmante

Valeriana este foarte folosita in medicina naturista pentru efectele sale benefice asupra sanatatii. Valeriana trateaza de asemenea starile de anxietate si ajuta organismul sa isi mentina calmul pentru un timp mai lung. Folosita frecvent, valeriana reduce semnificativ numarul atacurilor de panica si scade riscul pentru un nou atac. Medicii prescriu adesea valeriana in tratarea persoanelor care sufera de anxietate.

Foto: anxietate - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.