Setari Cookie-uri

Tratamente naturiste pentru tuse seaca si tuse productiva

Tusea este un simptom cu care foarte multe persoane se confrunta, aceasta aparand in foarte multe afectiuni.

Tusea poate fi seaca sau productiva si caracteristicile acesteia sunt foarte importante pentru medic, ca acesta sa orienteze diagnosticul.

Tusea productiva este cea “din piept” si se datoreaza incercarii de curatare a cailor respiratorii. Este tusea “de incarcare” si poate sa apara atat la cei cu afectiuni respiratorii acute (raceli, pneumonii, chiar si in sinuzite acute sau cronice), cat si la persoanele suferinde de BPOC sau la cardiaci, dar si in astm.

Tusea seaca este tusea “din gat”, fara mucozitati, iritanta, uneori in pusee, care poate sa apara in viroze respiratorii, in alergii, infectii ORL, carente de fier etc.

tuse tratamente naturiste

Tratamente naturiste pentru tuse

Tratament naturist pentru tuse seaca sau productiva: sirop de ridichie neagra cu miere

Se rade ridichia neagra si se lasa la inmuiat cateva ore. Aceasta isi va lasa un suc, care se amesteca apoi cu miere, in proportii egale.

Citește și:

Din aceasta cmpozitie se ia o lingurita de mai multe ori pe zi si se reface compozitia de cate ori este nevoie. Este indicat sa nu beti sau mancati nimic o jumatate de ora dupa fiecare lingurita.

tuse tratamente naturiste

Tratamentul tusei: picaturi nazale cu vitamine uleioase

Se combina vitamina A uleioasa (de la farmacie) cu 10 capsule de vitamine E (capsule uleioase, se sparg si se foloseste continutul). Se pune amestecul intr-un recipient pentru picaturi nazale si se vor pune in fiecare nara, dupa desfundare cu spray-uri specifice, cate 2 picaturi dimineata si seara.

Aceste picaturi nazale hranesc intens mucoasa cailor respiratorii superioare, accelereaza refacerea acestora, scad iritatia si cresc imunitatea locala.

tuse tratamente naturiste Tratamente naturiste tuse: vinul de ceapa

Intr-o sticla de 1 litru puneti o treime ceapa tocata marunt. Adaugati apoi 5 linguri de hrean ras. Umpleti apoi restul sticlei cu vin de tara si lasati la macerat o zi, la temperatura camerei.

Citește și:

Inainte de culcare si pe timpul zilei, daca va permite stilul de viata, beti cate 1-2 lingurite din acest vin. Atentie – alcoolul nu se consuma daca luati antibiotice.

Tratamente naturiste pentru tuse: ceai de musetel si cimbru

La o cana de ceai de pune o lingurita de flori uscate de musetel si o lingurita de cimbru macinat la rasnita. Se face o infuzie de 15 minute, se inducleste cu miere. Se poate adauga si o lingurita rasa de propolis granule. Se beau 3-5 cani de ceai pe zi pana la incetarea tusei.


Foto: tuse, vin de ceapa, ceai pentru tuse - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.