Setari Cookie-uri

8 Uleiuri-TRATAMENT cu arome care VINDECA

Inca din Egiptul antic si pana astazi uleiurile esentiale au fost utilizate in medicina, pentu tratarea anxietatii, durerilor, chiar si acneei.

Va invitm sa descoperiti proprietatile vindecatoare ale celor mai utilizate 8 uleiuri esentiale – uleiuri pe care le puteti folosi in propria casa ori la locul de munca.

Se foloseste o candela pentru aromaterapie, care incalzeste apa in care ati pus cateva picaturi de ulei esential.

8 Uleiuri esentiale pe care ar trebui sa le incerci

Proprietatile uleiurilor esentiale: Menta – sa se simta clar alerta

Mai multe studii au fost realizate pentru a demonstra proprietatile energizante ale mentei. S-a dovetdit ca soferii care miroseau menta in odorizantele auto au avut o rata mult mai scazuta de accidente fata de ceilalti. Alte studii au fost realizate pe loturi de sportivi, demonstrand performantele net superioare ale celor care utilizau ulei esential de menta.

Uleiul esential de menta este de asemenea folosit in cazul celor care sufera frecvent de dureri de cap.

Citește și:

la c este bun uleiul esential de menta

Proprietatile uleiurilor esentiale: Lamaie – ca sa fii mai fericit

Lamaia stimuleaza intens creierul si confera o stare de bine generala.

Japonezii utilizeaza uleiul esential de lamaie pentru a trata depresia. Studiile au deonstrat de asemenea ca persoanele depresive care au fost tratate prin aromaterapie cu ulei esential de lamaie, au scazut doza medicamentelor antidepresive.

la c este bun uleiul esential de lamaie

Proprietatile uleiurilor esentiale: Lavanda – ca sa dormi mai bine

Studiile arata ca uleiul esential de lavanda predispune organismul la relaxare si trateaza dereglarile de somn. Daca suferiti de insomnii, cosmaruri sau alte tulburari ale somnului, ori pur si simplu va simtiti foarte stresati, puteti incerca aromaterapia cu lavanda. Uleiul esential de lavanda amelioreaza de asemenea simptomele sindromului premenstrual.

Citește și:

la c este bun uleiul esential de lamaie

Proprietatile aromaterapiei: Aroma de ghimbir

Aroma de ghimbir este un excelent stimulent al sistemului digestiv. Ceaiul de ghimbir de exemplu este utilizat pentru a “taia” greata. Uleiul esential de ghimbir stimuleaza de asemenea puterea de lupta a organismului, imunitatea, acest ulei fiind folosit de exemplu chiar si in tratarea bolnavilor de cancer care au fost iradiati, pentru a-si reveni dupa radioterapie. Pentru proprietatile sale antivomitive, uleiul esential de ghimbiri este folosit si in unele spitale moderne de catre anestezisti.

la c este bun uleiul esential de ghimbir

Proprietatile uleiurilor esentiale: Grapefruitul tine de foame

Studiile arata ca inhalarea aromelor din uleiul esential de gapefruit duce la inhibarea senzatiei de foame. Uleiul de grapefruit este utilizat de catre cei care doresc sa slabeasca, dar si in tratarea bulimiei si a altor tulburari alimentare.

Citește și:

Proprietatile uleiurilor esentiale: Musetel – ca sa uiti de stres

Numeroase studii de specialitate au demonstrat capacitatea uleiului esential de musetel de a reduce senificativ stresul in loturile de studiu. Uleiul esential de musetel poate fi folosit in perioadele de suprasolicitare sau chiar pe timpul zilei, la locul de munca.

la c este bun uleiul esential de musetel

Proprietatile uleiurilor esentiale: Eucalipt – ca sa respiri bine

Uleiul esential de eucalipt trateaza raceala, sinuzita si desfunda nasul. Poate fi folosit si in cazul celor care... sforaie.

Proprietatile uleiurilor esentiale: Portocala – ca sa scapi de frica

Senzatia de frica, dar mai ales anxietatea, neincrederea – toate pot fi tratate cu ulei esential de portocala. Portocala stimuleaza emotiile pozitive, aduce stare de bine si scade incidenta atacurilor de panica ori simptomele anxietatii. Uleiul esential de portocala poate fi folosit si in cazul celor care sufera de diverse fobii, cum ar fi teama de avion.

Citește și:

Foto: ulei esential de menta, ulei esential de lavanda, ulei esential de ghimbir, ulei esential de lamaie,ulei eential de musetel - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.