Setari Cookie-uri

Pregatirea organismului pentru primavara

Schimbari mici cu rezultate mari!

Comunicat de presa

Organismul trebuie pregatit inainte de un nou sezon. Iar daca vorbim de trecerea de la iarna la primavara, acest pas este cu atat mai important. In timpul iernii, digestia a fost incetinita de produsele bogate in grasimi saturate, organismul a acumulat multe toxine, iar acum este momentul potrivit pentru a scapa de aceste excese.

Foto: Foodnetwork.com

Cu acest scop, multe persoane recurg la o dieta de detoxifiere, insa nu este singura metoda. Pentru organism ar fi chiar mai benefic daca aceste schimbari nu sunt radicale, ci se produc incet, intr-un ritm firesc. Acest lucru este cat se poate de usor prin diversificarea alimentatiei si includerea in meniul zilnic a cator mai multe legume si fructe de sezon.

O reteta care sa ajute in pregatirea organismului pentru primavara este cea pe baza de pui si multe legume.

Citește și:

Ingrediente

- 2 bucati piept de pui
- o portocala
- o ceasca iaurt grecesc
- cascaval afumat 45% grasimi de la Koliba
- o tulpina telina
- un sfert de cana seminte de mac
- piper proaspat macinat
- sare
- mustar
- frunze de salata
- frunze de spanac
- 2 lipii taiate pe jumatate

Mod de preparare

Se pune pieptul de pui intr-o oala cu apa rece si se adauga o lingurita de sare, coaja si zeama de la jumatate de portocala. Se acopera apoi si se lasa la fiert la foc mare timp de 10 minute, dupa care se reduce focul la mediu, se da capacul la o parte si se lasa sa mai fiarba inca 8 minute. Apoi se scoate pieptul de pui si se lasa sa se raceasca.

Coaja de la jumatatea ramasa de portocala se rade intr-un castron mare, adaugam si sucul si se amesteca cu iaurtul grecesc, mustarul, telina taiata cuburi, semintele de mac si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust.

Pieptul de pui se rupe fasii si se adauga in fiecare jumtatae de lipe, impreuna cu frunzele de salata si spanac si cateva linguri de dressing. Pentru o savoare deosebita, se adauga cateva felii subtiri de cascaval afumat de la Koliba.

Citește și:


Material oferit de Koliba

Foto homepage: Shutterstock.com; salata de primavara

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.