Setari Cookie-uri

Dislipidemia - Inamicul tacut de langa noi

Dislipidemia se caracterizeaza prin cresterea sau scaderea nivelului seric al colesterolului total, LDL-colesterolului (colesterolul rau), HDL-colesterolului (colesterolul bun) sau trigliceridelor.

Comunicat de presa

Pe fondul unui numar din ce in ce mai mare de afectiuni inregistrate in randul populatiei din tara noastra, generate de valorile anormale ale colesterolului si trigliceridelor in sange, TheStoryBoard Public Relations (divizie a Revolver Communications) initiaza campania de informare si preventie, “Inamicul Tacut de Langa Noi - Dislipidemia, stilul de viata si complicatiile sale”.

Dislipidemia - Inamicul tacut de langa noi

Dislipidemia este un important factor de risc cardiovascular, de aceea ignorarea acestei boli poate avea urmari foarte grave pentru sanatatea populatiei. In cele mai multe situatii, dislipidemiile apar impreuna cu diabetul zaharat de tip 2, obezitatea si hipertensiunea arteriala.

Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor in afectiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei sau nutritiei ci si in patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei si a bolilor infectioase. colesterol, grasimi in sange

Citește și:

Dislipidemia este o boala metabolica, ce presupune o modificare calitativa sau cantitativa a metabolismului lipidic, modificare semnalizata de valorile anormale ale grasimilor (lipidelor) din sange.

Dislipidemia se caracterizeaza prin cresterea sau scaderea nivelului seric al colesterolului total, LDL-colesterolului (colesterolul rau), HDL-colesterolului (colesterolul bun) sau trigliceridelor. Valorile normale pentru acesti parametri trebuie sa contina colesterolul total sub 200 mg/dl, colesterolul HDL peste 45-55mg/dl, colesterolul LDL sub 100 mg/dl, valoarea colesterolului total/colesterol HDL sub 5 si valoarea trigliceridelor sub 200 mg/dl.

In Romania, peste sapte milioane de persoane sufera de boli cardiovasculare si peste 150.000 isi pierd in fiecare an viata din cauza lor. Dislipidemia este o afectiune care contribuie major la instalarea bolilor cardiovasculare – cere-i medicului tau de familie un set de analize pentru determinarea nivelului de lipide din sange.

Citește și:

Un studiu recent a aratat ca scaderea LDL-colesterolului cu 1mmol/l a redus de 5 ori riscul de evenimente vasculare majore (infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, revascularizatia coronariana).

Campania de comunicare, informare si testare “Inamicul tacut de langa noi - Dislipidemia, stilul de viata si complicatiile sale”, isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei in ceea ce priveste impactul pe care il are asupra sanatatii Dislipidemia prin valorile crescute ale colesterolului si trigliceridelor si sa identifice, in urma testarilor efectuate in randul grupurilor cu grad de risc crescut, persoanele ai caror parametri depasesc valorile normale ale acestora, pentru a beneficia ulterior de un tratament si o monitorizare adecvata din partea medicului curant si de imbunatatirea stilului de viata printr-un set de masuri specifice care sa prevena si sa limiteze complicatiile generate de acestea.

Citește și:

In cadrul primei etape a campaniei ce se desfasoara intre 13 iulie si 13 august 2015, cetatenii sectoarelor 4 si 5 ale capitalei pot solicita informatii medicilor de familie privind participarea lor la aceasta campanie si obtine un set de analize gratuite pentru masurarea valorilor colesterolului si trigriceridelor, in vederea identificarii gradului de risc pentru aparitia Dislipidemiei.

Intreaba-ti medicul de familie despre campania “Inamicul tacut de langa noi - Dislipidemia, stilul de viata si complicatiile sale” si viziteaza site-ul www.Dislipidemie.iPrevent.ro.

Foto interior si prima pagina: Colesterol, grasimi in sange @ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.