Setari Cookie-uri

5 Tratamente naturiste pentru TUSEA SEACA

Tusea seaca este iritanta si foarte neplacuta, epuizeaza organismul si chiar poate produce unele complicatii, cum ar fi hernii ombilicale sau inghinoscrotale si nu numai.

De ce apare tusea seaca?

Tusea seaca apare cel mai des in raceli, urmand dupa tusea productiva si avand rol in a proteza caile respiratorii de bacterii sau virusuri. Spre deosebire de cea productiva care se produce ca un reflex de curatare a mucusului si altor impurtati si microorganisme care patrund in caile respiratorii, tusea seaca joaca mai mult rol preventiv decat curativ.

tratamente-naturiste-pentru-tuse-seaca.jpg

Asadar prin tusea seaca organismul se asigura ca expulzeaza posilii potentiali factori de boala din caile respiratorii, iar aici enumeram factorii toxici si poluanti, factorii alergeni, virusurile gripale, bacterii, corpii straini, praful etc.

Asadar tusea seaca nu se intalneste doar in raceala, ci si in bolile alergice, in astm, in BPOC (bronhopneumopatia cronica obstructiva), in unele tipuri de rinita, in prezenta substantelor iritante (prafuri, faina, fum de tigara si alte noxe), tusea seaca putand sa apara si in cancerele aparatului respirator.

Citește și:

Cand trebuie sa tratam tusea seaca?

Daca persista peste o saptamana, tusea seaca ar trebui tratata. Cu siguranta multi dintre voi cunoasteti febra musculara la nivelul abdomenului si cutiei toracice care apare de la tusea seaca...

Atunci cand tusim, in abdomen se formeaza presiune pozitiva inalta, ceea ce face ca organele din cavitatea abdominala sa fie impinsa catre peretii musculari. De aceea tusitorii cronici pot face hernii ombilicale, inghinoscrotale sau chiar femurale.

Tusea seaca mai poate da dureri de cap, accentuarea varicelor esofagiene sau chiar a hemoroizilor si poate duce la cresterea tensiunii arteriale. Persoanele operate la ochi trebuie obligatoriu sa trateze tusea (vezi operatiile moderne de corectare a dioptriilor).

Tratamente natrusite pentru tuse seaca pe care sa le incerci acasa

Tratamente naturiste pentru tuse seaca: inhalatii cu uleiuri naturale

Inhalatiile reprezinta poate cel mai important pas in tratarea tusei seci. Prin inspirarea aerului cald si incarcat cu apa (aburi), uleiuri, ioni si alte substante volatile din apa preparata, inhalatiile deshid porii, topesc mucusul, cresc vascularizatia mucoaselor respiratorii, distrug microorganismele sensibile la caldura (majoritatea microorganismelor fiind sensibile) si cresc imunitatea locala, dar si capacitatea de regenerare si autovindecare.

Citește și:

Iata cate beneficii obtineti in doar 15 minute, timpul recomandat pentru inhalatii.

Cum procedati: fierbeti 2 litri de apa si pregatiti un castron larg, o cratita sau un lighean, diametrul optim al vasului fiind de 20-25 cm. Puneti o lingura cu varf de amestec din ceai de sunatoare, ceai de musetel, ceai de menta si ceai verde (efect detoxifiant). Puneti cateva picaturi de ulei de eucalipt, un varf de lingurita de sare NEIODATA si o crenguta de cimbru. Peste toate acestea turnati apa fierbinte, aflata la punctul de fierbere, dar nu clocotita. Lasati la infuzat 3 minute amestecand continuu cu o lingura.

Va asezati apoi deasupra vasului su un prosop pe cap si veti inspira aburii calzi timp de 15 minute. Lasati o “fereastra” in cortul format de prosop astfel incat aburii inspirati sa nu fie prea fierbinti, ci relativ suportabili.

Citește și:

Este recomnandat sa pastrati la indemana un pachet de servetele, este posibil sa aveti nevoie.

tratamente-naturiste-tuse-seaca-cu-miere.jpg

Tuse seaca tratamente naturiste: lapte cu miere

Fierbeti o cana cu lapte si adaugati o lingura de miere bio. Amestecati bine si consumati fierbinte. Beti cateva cani pe zi. Nu beti si nu mancati jumatate de ora dupa ce ati baut laptele cald.

Tratamente naturise pentru tuse seaca: sirop de ridiche neagra

Se taie o ridiche neagra felii groase de aproximativ 3-5 milimetri. Intr-un bol mic se pune o felie de ridiche, o lingura de miere si tot asa alternand. Se lasa la caldura pana a doua zi dimineata. Siropul obtinut se pastreaza in sticla inchisa la culoare si se bea din acesta o lingurita la nevoie.

Tratamente naturiste penru tuse seaca: sirop de ceapa

Se dau prin razatoarea mica 3 cepe, se adauga 2 linguri de miere si o cana de apa. Se pune la fiert pentru 15 minute si siropul este gata. Se lasa la racit si se ia cate o lingurita la nevoie.

Citește și:

Tratamente naturiste pentru tuse seaca: siropul de hrean

Se rade prin razatoarea mica o 1-2 radacini de hrean, se adauga o lingurita de otet si o jumatate de ceasca de miere. Se lasa la macerat 24 de ore, apoi se consuma cate o lingurita la nevoie.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.