Setari Cookie-uri

Utilizari INCREDIBILE ale ULEIULUI de COCOS in frumusete si sanatate

Uleiul de cocos pur are proprietati extraordinare in frumusete si sanatate. Untul de cocos pur poate fi folosit atat in cosmetica, cat si in bucatarie in diverse preparate.

Atunci cand alegeti uleiul de cocos, trebuie sa va asigurati ca a fost obtinut la rece, ca este pur, iar in aceste conditii uleiul de cocos este comestibil, deci nu va fi destinat doar utilizarii cosmetice.

Daca doriti sa preparati acasa ulei de cocos sau unt de cocos, v-am pregatit in acest articol al beneficiilor uleiului de cocos o reteta foarte usoara prin care il puteti prepara chiar voi.

Mai jos v-am selectat cele mai apreciate utilizari ale uleiului de cocos, atat in frumusete, cat si pentru imbunatatirea starii de sanatate.

Ulei de cocos pur gasiti in magazinul online Vegis.ro

Uleiul de cocos se poate intari la temperaturi mai reci, atunci isi schimba si culoarea, din galben auriu in alb, precum pulpa nucii de cocos. Astfel ca uleiul de cocos sau untul de cocos descriu acelasi aliment, insa aflat la alte temperaturi. Mirosul untului de cocos, daca este pur, este foarte fin, discret, combinand atat aroma de ulei cat si aroma de nuca de cocos. Un produs foarte aromat ar trebui sa va ridice semne de intrebare cu privire la puritatea lui.

Citește și:

beneficii ulei de cocos

Utilizari ale uleiului de cocos in sanatate si cosmetica

Uleiul de cocos este foarte eficient in tratarea negilor

Combinati ulei de cocos cu ulei pur de ricin, in proportii egale si tineti comprese cu acest amestec in fiecare seara pana la reducerea negilor. Negii sau verucile sunt de mai multe tipuri, din pacate nu toate sunt sensibile la actiunea acestor uleiuri, insa merita incercata aceasta metoda care a dat multe rezultate bune.

Beneficiile uleiului de cocos: poate inlocui pasta de dinti

Daca doriti o pasta de dinti care se obtine rapid si combate atat placa bacteriana, cat si sangerarile gingivale, atunci amestecati o lingurita de ulei de cocos cu o lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecati bine si folositi zilnic aceasta pasta de dinti, efectele sunt spectaculoase dupa numai doua saptamani de utilizare.

Ulei de cocos organic gasiti in magazinul online Plantum.ro

Citește și:

Utilizarile untului de cocos: un demachiant excelent

Pentru o demachiere naturala folositi ulei de cocos astfel: tamponati bine fata cu ulei in strat gros, apoi lasati sa actioneze jumatate de ora. Indepartati apoi machiajul si uleiul cu discuri demachiante. Spalati tenul si urmati apoi ritualul de seara de ingrijire.

Uleiul de cocos pentru bebelusi

Untul de cocos poate inlocui cu succes crema de bebelusi pentru scutec. Puteti pune la 4 linguri de ulei de cocos si 40 de picaturi de vitamina A uleioasa.

Beneficiile uleiului de cocos: previne aparitia vergeturilor in sarcina

Folositi ulei de cocos dupa fiecare dus in zonele predispuse la aparitia vergeturilor. Pielea devine mai elastica si mai bine hranita, astfel ca se previne aparitia vergeturilor.

Utilizarile untului de cocos: regenereaza parul

Uleiul de cocos poate fi folosit ca masca regenerativa si intens hranitoare pentru par. Se aplica uleiul de cocos pe parul uscat si se lasa sa actioneze 2-3 ore. Se spala apoi parul in mod obisnuit. Aceasta masca este foarte apreciata de persoanele care isi vopsesc parul de mult timp, mai ales in nuante ce necesita decolorare.

Citește și:

Uleiul de cocos, util si pentru barbati inainte de barbierit

Uleiul de cocos folosit inainte de barbierire ajuta in combaterea iritatiilor pielii, lasand tenul neted, sanatos si cu aspect hidratat.

Uleiul de cocos combate simptomele dermatitei seboreice

Inainte de fiecare dus, cu aproximativ o ora, se ung zonele afectate de dermatita seboreica cu ulei de cocos, dupa curatarea in prealabil a pielii. La dus se va clati doar cu apa.

Ulei de cocos gasesti si in magazinele online Bio-cosmetics.ro

Untul de cocos poate inlocui balsamul de buze

Puneti intr-un recipient mic unt de cocos si ulei de jojoba - doua treimi unt de cocos si o treime ulei de jojoba. Amestecati bine si puneti in recipient. Compozitia va deveni mai solida, precum untul si puteti lua recipientul oriunde cu voi, folosind amestecul de uleiuri ca balsam de buze natural.

Citește și:

Uleiul de cocos imbunatateste digestia

Consumat in diverse preparate, uleiul de cocos reduce arsurile la stomac, imbunatateste digestia si combate constipatia.

Vizionare placuta


Kudika
15 Ianuarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.