Setari Cookie-uri

Top 7 Alimente care iti distrug FICATUL

Ficatul prezinta peste 500 de functii in organism si este foarte sensibil in fata toxinelor sau a alimentelor nesanatoase, ficatul raspunzand de metabolism si curatarea organismului.

Va propunem sa descoperiti care sunt alimentele si preparatele care ne pot afecta ficatul, producand oboseala cronica, ficat gras sau chiar hepatite.

7 alimente si preparate care afecteaza ficatul

Alimente care afecteaza ficatul: Maioneza

Maioneza este foarte des folosita in diverse preparate, cum ar fi cele fast-food sau icrele, dressing-urile sau sosurile cremoase. Din pacate maioneza poate fi foate daunatoare organismului daca nu este preparata din uleiuri extravirgine si ingrediente sanatoase. Din pacate maioneza din comert contine multi aditivi si grasimi procesate, asadar ar trebui evitata daca vrem sa avem un ficat sanatos.

Alimente care afecteaza ficatul: Alcoolul

Alcoolul este bun daca e consumat ocazional, in niciun caz zilnic. Aproximativ 70% din cazurile de ficat gras sau steatoza hepatica au ca si cauza a bolii consumul de alcool. In timp, consumul inadecvat de alcool poate duce chiar la hepatita alcoolica sau tulburari ale functiei pancreatice.

Citește și:

Mai trebuie sa stiti ca alcoolul este metabolizat in ficat cu ajutorul unei enzime – alcool dehidrogenaza. Din pacate nu toti oamenii prezinta aceasta enzima, asadar nu toti suportam la fel consumul de alcool. Asa se explica de ce unele persoane fac ficat gras la varsta de 30 de ani de la consumul de alcool si de ce altii apuca 100 de ani cu paharelul inainte de masa.

Alimente care afecteaza ficatul: Alimente prajite

Uleiurile prajite pot fi, fara a exagera termenul, otrava pentru organism si mai ales pentru ficat. Chiar si ceapa calita pe care o prepara gospodinele pentru a da gust mancarii este toxica. Este indicat sa gatiti in apa si sa evitati grasimile: uleiuri, untura, unt.

Alimente care afecteaza ficatul: Dulciuri procesate

Este indicat sa preparati in casa o prajitura cand aveti pofta de dulce. Dulciurile din comert adesea sunt procesate. Puteti alege si fructele cand va e pofta de ceva dulce sau produse vegane.

Citește și:

Alimente care afecteaza ficatul: Condimentele

Mancarea prea condimentata afecteaza ficatul. Condimentele – de aceea se si numesc astfel – trebuie consumate in cantitati foarte mici. De exemplu persoanele musulmane, care au o dieta bogata in condimente, prezinta o rata incredibil de mare in populatie de ficat marit. Sunt cazuri cand ficatul lor are aspect de hepatita.

Alimente care afecteaza ficatul: Carnea in exces

Aviz celor care au un regim sau tin o dieta bazata pe carne la fiecare masa – ar trebui sa va schimbati dieta daca vreti sa aveti un ficat sanatos. Se recomanda ca 70% din alimentele consumate zilnic sa fie reprezentate de vegetale.

Alimente care afecteaza ficatul: Mezelurile

Mezelurile au foarte multe adaosuri, iar cele afumate sunt si mai toxice. Incercati sa consumati doar de sarbatori aceste alimente gustoase, dar periculoase pentru sanatate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.