Setari Cookie-uri

Dermatita seboreica - tot ce trebuie sa stii despre cauze, simptome si tratament

Dermatita seboreica este o afectiune a pielii destul de des intalnita, care se manifesta prin matreata rezistenta la tratamentele uzuale sau aparitia unor zone rosii, iritate, insotite de senzatie de mancarime. Leziunile dermatitei seboreice se intalnesc in special la nivelul scalpului si fetei, dar pot sa afecteze si alte zone ale corpului.

Dermatita seboreica a fetei: simptome

La nivelul fetei apar leziuni rosiatice, insotite de senzatie de mancarime sau usturime, cu descuamare intensa si modificare a secretiei de sebum – ten gras.

Dermatita seboreica a fetei afecteaza in special zona sprancelenlor, fruntea, partile laterale ale nasului, dar si urechea sau zona din spatele urechii.

Dermatita seboreica a corpului

Mai rar se intalnesc pacienti cu dermatita seboreica la nivelul corpului, leziunile aparand in special in zonele cu multe glande sebacee: zona sternului, a axilei (la subrat), pliurile cutanate (unde se indoaie pielea, cum ar fi la degete, la cot, la pliul inghinal, in spatele genunchilor etc.).

Trebuie sa mai stiti ca dermatita seboreica apare in special la adolescenta, dar si la varsta adulta, puseele de aparitie a leziunilor intensificandu-se in perioadele de stres, iarna sau la variatiile mari de temperatura. Exista si situatii cand dermatita seboreica poate afecta chiar bebelusul.

Citește și:

Razele UVA si UVB ale soarelui opresc din evolutie dermatita seboreica, tocmai de aceea boala se amelioreaza vara, dar se intensifica iarna. Curele de soare, in orele corescpunzatoare, pot fi de ajutor persoanelor cu dermatita seboreica.

Dermatita seboreica: diagnostic

Diagnosticul dermatiei seboreice se pune de catre medicul dermatolog, care poate utiliza dermatoscopul pentru inspectarea zonelor de piele afectate. Nu exista teste specifice pentru diagnosticul dermatiei seboreice. Citeste continuarea in pagina 3>>>

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.