Setari Cookie-uri

6 Cauze ASCUNSE ale durerilor de cap

Daca ti se intampla frecvent sa sufri de dureri de cap, ei bine o simpla pastila pentru durere nu reprezinta intotdeauna cea mai buna solutie. Poate ar trebui sa cautati cauzele ascunse ale durerilor de cap.

Va prezentam in acest articol care sunt cele mai comune cauze ale durerilor de cap, insa puteti citi si acest articol pentru mai multe detalii.

Cauzele durerilor de cap in functie de localizarea acestora

Durerile de cap localizate in zona fruntii – cauza este anxietatea

Daca aveti foarte multe griji sau personalitate anxioasa, ori nu puteti controla problemele cu care va intalniti, acestea netinand de voi, atunci puteti suferi dureri de cap cu localizare in zona fruntii.

Terapiile de relaxare si meditatia va pot ajuta sa scapati de aceste dureri foarte neplacute.

cauzele durerilor de cap la nivelul fruntii: anxietatea

Durerile de cap localizate la nivelul fetei – durerile in fluture

Acestea apar adesea atunci cad sinusurile sunt afectate. Fie aveti o sinuzita, fie dantura este afectata si da reflexe in zona sinusurilor ori suferiti de deviatie de sept sau rinita cronica, ceea ce afecteaza circulatia aerului la nivelul sinusurilor.

Citește și:

Durerea poate fi localizata doar la nivelul sinusului frontal, la baza nasului sau la unghiul nazal al ochilor, ori poate cuprinde toate zonele din imaginea alaturata.

localizarea durerilor de cap in sinuzite

Cauza durerilor de cap localizate in jurul ochilor si la nivelul fruntii

Aceste dureri de cap sunt adesea foarte puternice si se asociaza cu sensiblitate la lumina si intensificare a durerilor la miscarile bruste ale capului sau ale ochilor. Expresia “ma dor ochii in cap” se refera de fapt la aceste dureri.

Cauza este adesea legata de o digestie inadecvata sau de o alimentatie nesanatoasa. In aceasta situatie este indicat sa verificati:

  • Transaminazele (functia ficatului);
  • Vezica biliara, atat prin analiza bilirubinei, cat si ecografic (pentru a elimina riscul de litiaza biliara sau asa-numitele “pietre la fiere”);
  • Sanatatea stomacului – este posibil sa aveti o gastrita sau o infectie cu Helicobacter pylori;
  • Tranzitul intestinal – constipatia poate fi o cauza a durerilor de cap.

Incercati sa aveti o alimentatie sanatoasa si sa beti suficienta apa (aproximativ 2 litri pe zi).

Citește și:

localizarea durerilor de cap in functie de cauza

Cauza durerilor de cap care ocupa o jumatat de craniu

Acestea sunt migrene, adesea durerile au intensitate mare, cedeaza greu la pastilele obisnuite si asociaza greata, chiar voma, imposibilitatea de a face miscari bruste, ameteala, sensibilitate la lumina, tulburari de vedere si de auz. Daca persista, este indicat sa mergeti la medic pentru investigatii suplimentare. Citeste continuarea articolului in pagina 2>>

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.