Setari Cookie-uri

12 Exercitii Mentale surprinzatoare care iti vor ascuti mintea

Desi pot parea neobisnuite si oarecum ciudate, aceste exercitii mentale surprinzatoare concepute de autoarea Dorothea Brande sunt menite sa ne faca mintea mai ascutita si mai flexibila.

Sursa: Garbo.ro

Antreneaza-ti mintea, permite-i sa fie creativa!

Este uimitor cum aceste exercitii mentale concepute in urma cu 80 de ani sunt la fel de actuale si binevenite si astazi. Acestea au fost incluse in 1936 in cartea „Wake up and live” a autoarei americane Dorothea Brande. Exercitiile propuse de Dorothea sunt menite sa iti faca mintea mai ascutita si mai flexibila, fiind readuse recent in centrul atentiei de Gretchen Rubin, autoarea The Happiness Project, si devenind cunoscute in intreg internetul.

Gretchen Rubin considera ca exercitiile mentale propuse de Dorothea Brande nu doar ne scot din rutina de a face lucrurile in mod mecanic, dar ne pun in situatii provocatoare, ne testeaza limitele si creativitatea si ne ajuta sa gasim solutii ingenioase problemelor. In plus, desi pot parea ciudate la prima vedere, ele ne pot face efectiv sa ne simtim mai fericiti.

Citește și:

Dorothea Brande: 12 exercitii mentale pentru o minte ascutita si flexibila

via Huffingtonpost.com

1. Petrece-ti o ora in fiecare zi fara sa spui nimic exceptand momentele in care ti se adreseaza intrebari directe in grupul in care te afli. Raspunde fara sa lasi impresia ca esti suparat(a) sau intr-o dispozitie proasta. Comporta-te asa cum ai face-o in mod normal, insa evita sa faci remarci sau sa afli informatii.

gandire, exercitii mentale, exercitii Dorothea Brande

Foto: PathDoc /Shutterstock.com

2. Timp de 30 de minute pe zi, gandeste-te exclusiv la un singur subiect. Concentreaza-te doar pe lucrul acela. Pentru inceput, ai putea face acest lucru pentru numai 5 minute.

3. Scrie o scrisoare fara sa folosesti cuvintele “Eu”, “(al) meu /(a) mea”.

4. Incearca sa vorbesti, macar timp de 15 minute pe zi, fara sa folosesti cuvintele “eu”, “al meu/ a mea”, “mie”.

Citește și:

5. Scrie o scrisoare din care sa transpara “prosperitatea” si linistea. Reda acela aspecte sau activitati care pot fi relatate astfel in mod sincer.

6. Opreste-te in pragul unei incaperi aglomerate si incearca sa o evaluezi (cati oameni sunt, ce marime are). Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro

Foto homepage: VLADGRIN /Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.