Setari Cookie-uri

Dieta cu SARE AMARA: curata colonul si elimina pietrele la fiere

0.69 (Ratingul specialistilor)

Pro

Este intens detoxifianta
Curata colonul si are efecte laxative
Stimuleaza eliminarea pietrelor la fiere (in litiaza biliara)

Contra

Cura nu este usor de tinut
Necesita programari medicale si zi libera sau concediu
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.25 din 890 voturi

Sarea amara, cunoscuta si ca sare Epsom sau sulfat de magneziu, este intens folosita in sfera medicala, dar si in frumusete.

Cum putem intrebuinta sarea amara

Cura cu sare amara curata ficatul, colonul si “spala”vezica biliara (fierea) de calculi (pietre), acestia urmand a se elimina prin scaun. Este recomandata de doua ori pe an si este deosebit de eficienta. Despre dieta cu sare amara vom vorbi mai jos.

Sare amara gasesti pe site-ul Plantum.ro

Baile fierbinti cu o cana de sare amara sunt bune pentru a ameliora durerile musculare, febra musculara, durerile articulare si artrozice, precum si cele din luxatii si entorse.

cura cu sare amara

Aceste bai sunt totodata ideale pentru a avea o piele tanara si catifelata. Sarea amara accelereaza indepartarea celulelor moarte de la nivelul pielii, astfel incat pielea ramane fina si hidratata.

Dieta cu sare amara – curata colonul si ajuta in eliminarea calculilor biliari

Aceasta cura dureaza o singura zi si este indicat sa o faceti intr-o zi libera din timpul saptamanii sau zi in care v-ati luat concediu (ideal intre luni si joi). Aveti nevoie de o zi in care sa nu aveti alte planuri, pentru ca veti petrece mult timp la toaleta, iar unele persoane mai sensibile se pot confrunta cu stari de greata si chiar dureri de cap din pricina detoxifierii.

Citește și:

IMPORTANT:

  • Hidratati-va foarte bine cu o zi inainte de a incepe cura. NU consumati deloc alcool.
  • Asigurati-va ca aveti deja programata in ziua urmatoare curei o ecografie abdominala, unde veti preciza medicului posibilitatea de a fi eliminat pietrele de la fiere. Este importanta aceasta ecografie si obligatorie, pentru ca exista situatii in care piatra poate ramana blocata pe canalul de eliminare, canal comun cu calea exocrina a pancreasului, putand provoca pancreatita acuta. Cititi acest articol despre pancreatita acuta.
  • Persoanele cu colita sau boli colonice cronice sau care prezinta diaree sau voma vor evita aceasta cura.

Pentru realizarea acestei cure cu sare amara aveti nevoie de:

  • 750 ml apa calda;
  • 60 g sare amara;
  • 175 ml ulei de masline presat la rece (NU folositi orice ulei pentru ca vi se va face rau, trebuie sa fie obligatoriu PRESAT LA RECE);
  • 3 lamai.

Dimineata la trezire, se ia micul dejun in mod obisnuit, apoi nu mai consumati nimic pana la ora 15. Pentru ca este zi libera, de odihna, va puteti trezi la ce ora doriti, cu conditia sa nu luati micul dejun mai tarziu de 11. Citeste continuarea articolului in paina 2>>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Martie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.