Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de MICROBII periculosi din CASA TA

Microbii din casa, dar si praful pot influenta serios starea de sanatate, putand declansa infectii ale tractului digestiv, ale cailor respiratorii, pot intretine astmul si alte alergii sau chiar pot scadea imunitatea, lasand corpul “dezarmat” in fata infectiilor.

Va propunem cativa pasi pentru a scapa de microbii periculosi din casa si de a mentine sanatatea voastra si a membrilor familiei.

Nu umbla cu pantofii de strada prin casa

Pantofii de strada contin pe talpa lor o multitudine de bacterii periculoase, de la E. Coli la Serratia ficaria sau Klebsiella pneumoniae (responsabila de infectii respiratorii), dar si o serie de paraziti din urmele de fecale de pe asfaltul trotuarelor sau strazilor, chiar si virusuri. De aceea este indicat nu doar sa nu umblati prin casa cu pantofii de strada, ci sa va si spalati pantofii in fiecare zi sau macar la cateva zile.

cum sa scapi de microbii din casa

Specialistii recomanda sa aveti un dulap imediat la intrarea in casa unde sa va descaltati si sa va schimbati in incaltaminte de casa. Si incaltamintea de casa trebuie spalata saptamanal.

Mobilier cu usi

Desi estetice, rafturile si vitrinele pline cu tot felul de obiecte ar trebui sa fie inchise cu usi din sticla daca doriti sa fie vizibile obiectele. Aceasta pentru ca va ajuta sa mentineti mai usor curatenia si sa stergeti mai usor praful, caci acarientii iubesc depunderile de pe obiecte si mobila, fiind insa deosebit de alergeni.

Citește și:

Atentie la covoare

Specialistii recomanda sa evitati pe cat posibil covoarele in casa, dar daca totusi doriti foarte mult sa aveti cateva, atunci este recomandat sa fie covoare moderne care se pot curata usor cu detergenti ecologici.

Baia

In baie tinem foarte multe produse de ingrijire, insa specialistii recomanda ca si acestea sa fie depozitate in dulapuri cu usi, inclusiv buretele de baie sau periuta de dinti. De asemenea apa la toaleta se trage intotdeauna cu capacul tras, caci, sustin specialistii, atunci cand tragem apa o parte din bacteriile care se afla in toaleta sunt imprastiate in incapere alaturi de stropii de apa. De aceea trebuie intai sa trageti capacul. In niciun caz nu tineti periuta de dinti sau buretele de baie in propierea toaletei, ne indeamna specialistii.

La bucatarie

Dupa baie, bucataria reprezinta urmatoarea camera foarte incarcata cu bacterii. De aceea specialistii recomanda:

Citește și:
  • Sa schimbati buretele de vase saptamanal,
  • Sa curatati zilnic chiuveta, blatul si plita (sau aragazul). Otetul este de mare ajutor in inlaturarea microbilor;
  • Sifonul chiuvetei se va schimba la fiecare jumatate de an.
  • Podeaua se curata zilnic cu mopul si detergenti (se recomanda detergenti ecologici daca aveti copii, animale de casa sau daca va place sa mergeti desculti). In plus, detergentii ecologici nu sunt toxici, un alt plus pentru sanatate.

Praful

Praful este un real dusman al sanatatii, de aceea trebuie sters cu regularitate. Mobilierele cu usi va sunt de ajutor pentru a mentine hainele, obiectele, vasele etc. departe de praf. Covoarele sunt adevarate focare cand vine vorba despre microbi in casa, de aceea specialistii ne recomanda sa le evitam pe cat posibil.

cum sa scapi de microbii din casa

Hainele de sala si lenjeria de pat

Hainele de salat trebuie sa ajunga direct in cosul de rufe imediat cum ati ajuns acasa, acestea purtand microbii... de la sala. De asemenea lenjeria de pat trebuie schimbata saptamanal.

Citește și:

Igiena personala

In afara dusului zilnic si a spalarii pe dinti, dermatologii ne recomanda sa avem si un burete special pentru curatarea urechilor, dar si o periuta pentru a avea acces sub unghii. Ciuperca unghiei se numara printre cele mai raspandite infectii fungice, iar curatarea la fiecare dus cu periuta destinata unghiilor (o periuta pentru unghiile de la maini si una pentru cele de la picioare) face minuni cand vine vorba despre preventia onicomicozei.

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.