Setari Cookie-uri

Cum previi sau atenuezi inesteticele vergeturi?

Ai fost insarcinata sau te-ai ingrasat si ai slabit brusc, iar acum te confrunti cu inesteticele vergeturi? Vestea buna este ca vergeturile nu reprezinta o problema medicala, ci doar una estetica. Din nefericire, aceste semne inestetice ne fac sa simtim complexate, mai putin atractive si sa evitam aparitiile in public, precum cele la piscina.

Vergeturile sunt cicatrici care apar in urma intinderii pielii intr-un timp scurt, fenomen intalnit frecvent in sarcina, in puseul de crestere la adolescenti, luarea rapida in greutate, cresterea masei musculare la sportivi.

Incidenta vergeturilor in timpul sarcinii este de 43-88%, la adolescenti in crestere de 6-86%, iar la persoanele obeze, cu un indice de masa corporala de 27-51, de 43%.

Zonele principale predispuse la aparitia vergeturilor sunt abdomenul si sanii la femeile insarcinate, la adolescentii in crestere vergeturile apar cu precadere pe zona inferioara a spatelui si genunchi la baieti si pe solduri si coapse la fete.

vergeturi tratament

Vergeturile recente sau imature sunt au tenta roz-rosiatica, fiind uneori insotite de mancarime si usor proeminente. In timp, vergeturile se extind in lungime si capata o culoare violetinchis, pentru ca apoi sa devina alb-sidefii, plate si depresate.

Citește și:

Cauzele care determina aparitia vergeturilor nu sunt in totalitate descoperite, dar iata ce poti face pentru a preveni aparitia lor sau pentru a le estompa pe cele deja existente:

Urmeaza o dieta echilibrata

Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a preveni aparitia vergeturilor. Nu uita ca, cresterea brusca in greutate este una dintre principalele cauze care provoaca vergeturile. Tocmai de aceea este important sa mananci echilibrat si sa iti mentii greutatea sub control.

Hidrateaza-te

Deshidratarea poate determina moartea celulelor pielii, iar sansele ca stratul dermic sa se rupa sunt mai mari.

Foloseste un gel pentru vergeturi

Gelurile de siliconi s-au dovedit a fi eficiente atat in preventia aparitiei vergeturilor, cat si in tratamentul vergeturilor deja existente. Regen-Sil, gel pentru tratamentul cicatricilor este un amestec de siliconi ce imbunatateste aspectul vergeturilor. Gelul Regen-Sil formeaza pe piele un film protector de silicon care inhiba pierderea de apa transepidermica si intensifica astfel procesul de hidratare locala si refacerea tesutului.

Citește și:

Fa miscare

O plimbare zilnica sau cateva exercitii de aerobic te vor ajuta sa iti pastrezi greutatea optima si sa previi aparitia vergeturilor.

Regimul alimentar sanatos, bogat in fructe, legume, lichide si grasimi sanatoase, este si el esential pentru o piele sanatoasa si hidratata.

mazur serhiy - shuttesrtock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.