Setari Cookie-uri

5 Modalitati de a curata aerul din locuinta ta

Daca vi se intampla sa va treziti dimineata cu nasul infundat sau ochii obositi, ei bine atunci aceste simptome ar putea indica faptul ca aerul din locuinta contine multe impuritati si trebuie purificat.

Acarienii, praful, vaporii solutiilor de curatare, mucegaiurile, parul sau puful animalelor/pasarilor de companie - toate acestea participa la incarcarea aerului din locuinta si chiar la declansarea unor alergii sau boli.

Va propunem cateva metode mai mult sau mai putin costisitoare pentru a mentine aerul curat in locuinta voastra.

purificarea aerului din licuinta

Plantele de apartament oxigeneaza si purifica aerul din camera

Prin fotosinteza plantele emana oxigen in aerul din jurul lor si totodata au capacitatea de a capta toxinele din aer si de a le metaboliza. Plantele de apartament sustin totodata si umiditatea optima a aerului pe care noi il respiram. Este recomandat sa va orientati in special catre plantele cu frunze si mai putin catre plantele cu flori foarte parfumate, cel putin in dormitor.

Energeticienii si terapeutii sustin ca existenta plantelor in apartament ajuta la inaltarea vibratiei energetice si ne echilibreaza aura.

Citește și:

Mentineti umiditatea aerului

Un umidificator de aer este excelent mai ales daca locuiti intr-un oras aglomerat. Daca nu ati reusit inca sa achizitionati un astfel de aparat, puteti pulveriza in aerul camerei, din cand in cand, vapori de apa - acestia au proprietatea de a prinde impuritatile in interiorul lor si de a le aseza pe suprafetele plane, odata cu caderea vaporilor.

Aceasta metoda este cu atat mai eficienta cu cat veti sterge zilnic praful din casa asezat pe podea sau elementele de mobilier sau decor.

Alegeti cu atentie aspiratorul

Desi aspiratorul nu pare a fi o achizitie importanta, totusi este adesea unul din factorii principali ai poluarii aerului din casa. Aspiratoarele de ultima generatie nu mai au sac, care sa se umple si sa pastreze o multitudine de impuritati si mucegaiuri, urmand a le imprastia in camera atunci cand aspirati. De aceea va recomandam sa va indreptati catre un aspirator care acumuleaza impuritatile aspirate intr-o cuva din plastic, pe care o veti spala dupa fiecare utilizare, impreuna cu filtrele reutilizabile.

Citește și:

purificarea aerului din licuinta

Detergenti ecologici

Toate solutiile de curatat mobila, podeaua, chiuveta si cada, dar si detergentii de rufe sau solutiile de dezinfectat toaleta emana vapori in aerul din locuinta. Clorul este destul de puternic si se evapora foarte usor, imprastiindu-se in toata casa.

Daca aveti sistemul respirator sensibilizat ori suferiti de boli alergice sau autoimune, atunci orientarea catre solutii de curatat si detergenti ecologici ar putea reprezenta o alegere foarte importanta pentru mentinerea sanatatii.

Filtrul de aer

O solutie foarte eficienta pentru curatarea aerului din locuinta il reprezinta filtrul de aer. Este recomandat sa optati pentru un produs de calitate si sa va interesati despre volumul de aer pe care acesta il acopera, uneori fiind necesare mai multe aparate daca locuinta este spatioasa.

Si inca un sfat, pentru fumatori: Evitati fumatul in casa si mai ales in dormitor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.