Setari Cookie-uri

Beneficiile SOARELUI: Bronz frumos pentru o viata lunga

Suedezii arunca in aer mitul conform caruia expunerea prelungita la soare ne pune viata in pericol. Sa te asezi pe sezlong, sa savurezi un cocktail delicios si sa te lasi mangaiata de razele calde in sunetul placut al valurilor, nu este nicidecum un moft. Din contra. Aceasta activitate careia multe dintre noi ne dedicam in timpul vacantelor are un beneficiu neasteptat: prelungeste viata.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

__________

Un studiu desfasurat pe perioada a 20 de ani pe grup de suedeze a demonstrat ca expunerea la soare - mai precis, bronzatul, prelungeste durata de viata. Studiul a aratat o incidenta redusa de cancer si boli de inima printre femeile care adora soarele. Dar a si contrazis o serie de efecte asa zis nocive ale soarelui.

Femeile care se expun frecvent la soare prezinta un risc mai scazut de aparitie a bolilor cardiovasculare si a cancerului in comparatie cu cele care prefera sa isi pastreze pielea alba. O alta descoperire interesanta se refera la fumatoare. Femeile care fumeaza si se bronzeaza au o durata de viata egala cu cea a non-fumatoarelor. In comparatie cu durata de viata preconizata a femeilor cu cel mai indelungat grad de expunere la soare, durata preconizata a celor care il evita scade cu sase luni pana la doi ani. Cercetatorii contrazic, de asemenea, ideea ca soarele genereaza cancer. Ei sustin faptul ca este normal ca riscul aparitiei acestie boli sa fie mai ridicat in randul persoanelor cu o durata de viata mai lunga.

Citește și:

beneficiile expunerii la soare

Un rol important in efectul benefic al expunerii la soare, il are faptul ca aceasta stimuleaza corpul sa produca vitamina D. In societatea moderna, deficitul de vitamina D din organism este o problema curenta, Stilul de viata rupt de natura, desfasurat in spatii inchise, la lumina artificiala, este o cauza majora. Lipsa soarelui ne afecteaza nu doar starea de spirit, dar si starea de sanatate. Vitamin D are un rol important in prevenirea cancerului, a bolilor de inima si altor probleme de sanatate.

Luna august se apropie rapid de final si, odata cu ea, si vara calendaristica. Asa ca, daca nu ai facut-o pana acum, profita de zilele de vacanta sau de week-end si da o fuga pana la mare. Intinde-ti prosopul, lasa-te rasfatata de soare si fa-ti provizii sanatoase de vitamina D si de bronz natural.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.