Setari Cookie-uri

Scad COLESTEROLUL rau: consumul moderat de bere, uleiul de masline si soia

Colesterolul marit (hipercolesterolemia) este un factor de risc cardiovascular si poate afecta toate grupele de varsta. Instalarea acestuia poate fi prevenita printr-o alimentatie sanatoasa si un stil de viata activ care include exercitiile fizice. Iata cateva alimente care ar putea reduce in organism nivelul colesterolului LDL, supranumit si colesterol rau.

Alimente care scad colesterolul

Berea si colesterolul ”bun”

O sursa de fibre solubile, berea consumata moderat (330 ml/zi/femei si 660 ml/zi/barbati), poate creste nivelul colesterolului bun. Potrivit dr. Corina Zugravu, presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, ”nivelul colesterolului bun poate creste in sange in timpul consumului de bere. Mai exact, studii stiintifice au aratat ca un pahar de bere pe zi poate creste nivelul de colesterol HDL, asa-numitul colesterol bun, avand in acelasi timp capacitatea de a reduce colesterolul de tip LDL, cel rau.”

uleiul de masline scade colesterolul rau

Uleiul de masline, recomandat in lupta cu colesterolul

Sursa bogata de antioxidanti (contine cel putin 3 tipuri de antioxidanti: luteina, polifenoli, beta-caroten) uleiul de masline este aliatul ideal in lupta organismului cu colesterolul marit. Polifenolii (flavonoidele) sunt agenti antioxidanti care previn oxidarea lipoproteinelor, impiedicand astfel formarea depozitelor de colesterol in vasele sangvine. Potrivit specialistilor, 2 linguri de ulei pe zi sunt cantitatea ideala de consum pentru o inima sanatoasa.

Citește și:

Consumul de soia poate reduce colesterolul

Soia si produsele din soia (tofu, laptele de soia) pot reduce nivelul colesterolului. Pentru ca nu contine colesterol, detine isoflavone si proteine cu actiune specific hipocolesterolemianta, soia poate scadea colesterolul din organismul celui care o consuma. Cantitatea zilnica de la care apar aceste efecte este de 25 de grame.

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.