Setari Cookie-uri

Cum sa intampini TOAMNA plina de energie

Vara este pe final si odata cu ea, parca si resursele noastre de energie. Numai gandul la zilele scurt si ploioase parca ne taie din elan. Cu o alimentatie potrivita insa, ne vom putea bucura de luna septembrie si, de ce nu, de ultimele zile insorite pe plaja.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

________

Tine in frau glicemia

Primul element la care trebuie sa fii atenta este nivelul de zahar din sange. Mesele copioase, spre deosebire de cele moderate, provoaca o crestere a acestuia. Corpul trimite mai putin sange catre creier si mai mult catre tractul digestiv pentru a putea face fata cantitatii mare de hrana. Acesta este motivul pentru care ne simtim letargice, somnoroase si fara chef de nimic dupa ce mancam mult. Cateva mese frugale raspandite pe parcursul zilei ne vor ajuta sa tinem nivelul zaharului din sange la un nivel rezonabil. Prin urmare, evita sa mananci carbohidrati si zaharuri procesate in exces. Zaharul poate genera o crestere temporara a nivelului de energie insa acesta va scadea pe atat de repede. La fel ca un foc de artificii care arde frumos pe cer dar se stinge foarte repede. Iti recomandam un amestec de carbohidrati, acizi grasi buni si proteine.

Citește și:

In al doilea rand, asigura-te ca dieta ta contine suficient de multe fibre si proteine. Fibrele ajuta la indepartarea balonarii. Proteinele hranesc musculatura si te ajuta sa fii in forma. O dieta ideala se bazeaza pe produse naturale, organice.

cum sa scapi de oboseala si sa ai enegrie

Consuma alimente bogate in vitamina B

Cel de-al treilea element consta in ceea ce specialistii numesc nutrienti vitali. Este vorba de alimente bogate in vitamina B. Atunci cand dieta este saraca in aceasta vitamina, corpul este obligat sa utilizeze propriile rezerve pentru a metaboliza zaharurile. Alimentele bogate in vitamina B includ orezul brun, germenii de grau, ouale, carnea slaba, brocolli, legumele verzi de tip salata, ficatul, mazarea. Nucile si semintele sunt, de asemenea, bogate in vitamina B. Pe lista gasim o multime de bunatati precum migdale, alune, fistic, caju, seminte de floarea soarelui si de susan. Atunci cand alimentatia este saraca in aceste alimente, intervine senzatia de oboseala.

Citește și:

In cazul in care te simti foarte obosita, este posibil sa fie vorba de un deficit de vitamina B. Cea mai buna solutie este sa mergi la medic pentru a depista cauza. Poate fi vorba si de deshidratare sau de o deficienta de proteine.

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.