Setari Cookie-uri

Cele mai bune REMEDII NATURISTE pentru INFLAMATII

Bolile inflamatorii par sa puna stapanire pe omul modern, devenind tot mai frecvente si complexe, luand forme ample si cronicizandu-se.

Ce este inflamatia?

Inflamatia este un termen general ce reprezinta de fapt o implicare specifica a sistemului imunitar pentru a vindeca o infectie sau pentru a elimina un corp strain ajuns in organismul nostru. Aceasta este de fapt imflamatia acuta, cu roluri benefice sau chiar esentiale pentru mentinerea sanatatii noastre. Trebuie mentionat faptul ca sistemul imunitar, prin procesele de inflamatie ataca atat microorganismele daunatoare, cat si tesuturile proprii. Finalul insa il reprezinta invingerea infiectiei si vindecarea.

Din pacate sunt cazuri cand inflamatia se cronicizeaza, nu mai prezinta un termen limita si apoi dispare, ci ramane in organismul nostru, procesele suferind modificari, la fel si celulele. Acestea sunt cazurile intolerantelor alimentare, alergiilor netratate, a bolilor autoimune (de exemplu tiroidita autoimuna Hashimoto), a reumatismului, a infectiilor cronice (cum ar fi hepatitele cronice) si asa mai departe. Sunt, iata, multe situatii cand inflamatia devine cronica si ne poate afecta lent, dar profund sanatatea.

Citește și:

Care sunt cauzele inflamatiilor cronice?

Principalele cauze ale inflamatiilor cronice sunt:

  • Afectiunile: infectiile cronice, intolerantele alimentare, reumatismul si boli autoimune, boli degenerative etc.;
  • Alimentatia procesata si modificata genetic;
  • Stresul cronic;
  • Mediul poluant;
  • Viata sendentara;
  • Terenul genetic etc.

Care sunt simptomele inflamatiei cronice?

Nu toate persoanele care sufera de inflamatie cronica reusesc sa gaseasca o sursa, sa obtina un diagnostic clar. De multe ori inflamatiile cronice au simptome generale si greu de integrat intr-o afectiune anume, cum ar fi:

  • dureri generalizate de muschi, care apar cu precadere seara;
  • stare intensa de oboseala;
  • depresie;
  • ochi incarcati dimineata;
  • secretii nazale sau nas infundat noaptea;
  • infectii frecvente;
  • caderea parului;
  • mancatul compulsiv sau luarea in greutate, rezistenta la diete;
  • dureri de cap fara o cauza anume;
  • ameteala, stare generala de rau;
  • scaun neregulat, fie moale, fie constipatie etc.

Cum putem trata inflamatiile cronice?

Tratamentele specifice fiecarei afectiuni in parte pot ameliora inflamatia, insa imunomedicina a dovedit ca cele mai puternice arme in lupta contra inflamatiei de orice fel sunt dietoterapia si activitatea fizica.

Citește și:

Activitatea fizica reprezinta cel mai puternic tratament al stresului, sportul avand asupra sanatatii efecte de neinlocuit prin niciun alt mijloc.

Dietoterapia in inflamatiile cronice de orice tip presupune renuntarea la o gama destul de larga de alimente, precum: alimentele care contin gluten (citeste acest articol: Dieta fara gluten), lactatele de orice fel, chiar si iaurt (iaurtul in faza incipienta, lactatele fiind cu precadere excluse din dieta celor care au avut acnee sau episoade de afectiuni in sfera genitala), leguminoasele in faza incipienta, semintele si nucile/alunele.

alimente antiinflamatorii: reteta ghimbir cu lapte

Alimente care reduc inflamatia

Va propunem sa descoperitii cateva remedii naturale in tratarea inflamatiei, si anume care sunt alimentele cu cel mai puternic efect antiinflamator.

Reteta de bautura antiinflamatorie cu turmeric

Se adauga o jumatate de lingurita de turmeric intr-o cana cu lapte vegetal cald si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu se va folosi metal sau plastic: oala ceramica sau emailata, lingura de lemn, cana de lemn sau din ceramica, iar turmericul se pastreaza in recipient de sticla. Laptele se incalzeste lent, la foc mic. Aceasta reteta ajuta la ameliorarea durerilor din corp provocate de inflamatii, iar bautura poate fi consumata in fiecare seara.

Citește și:

Ghimbirul

Ghimbirul ajuta in inhibarea producerii de radicali liberi, reducand astfel stresul oxidativ, dar totodata scade activitatea excesiva a celulelor imunitare. Ghimbirul este foarte apreciat pentru efectele sale de a reduce inflamatia din organism si este recomandat pentru persoanele in cauza in dieta zilnica. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.