Setari Cookie-uri

Corp puternic pentru iarna geroasa

La fel ca oricare anotimp, iarna are frumusetea ei mai ales atunci cand suntem pregatite sa o intampinam.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Voyagerix / Shutterstock

Pe masura ce ne apropiem de Craciun, zilele devin mai scurte iar intunericul, mai greu de suportat. Aceasta perioada are insa o magie aparte si nu doar datorita sarbatorilor. Inteleptii chinezi stiau ca iarna este o perioada propice pentru a ne opri un moment si a medita asupra trecerii timpului, penru a simti curgand in inteiorul nostru. Deloc intamplator, acesta este momentul din an in care oamenii devin mai buni si mai atenti cu cei din jur. La fel ca oricare anotimp, iarna are frumusetea ei mai ales atunci cand suntem pregatite sa o intampinam.

Citește și:

Organele interne din corpul nostru asociate cu iarna sunt rinichii si vezica urinara, iar elementul este apa. In timpul iernii, energia noastra este stocata in interior asa ca este bine sa nu o risipim facand efort excesiv. Rinichii, principalul generator de energie din organism, au nevoie de atentie speciala. De ajutor sunt hidratarea si respiratia profunda. Poti imbina plimbarile in aer liber, atunci cand vremea este placuta, cu acest tip de respiratie.

Atunci cand zilele devin scurte, este mai bine sa mergem la culcare mai devreme si sa ne trezim mai tarziu. Dat fiind ca programul de lucru nu se schimba, ideal este sa adormi mai devreme si, desigur, sa iei cina la timpul potrivit. Ideal este ca, pe perioada iernii, sa eviti gustarile si sa pui in farfurie mancare gatita. Supele sunt potrivite la cina pentru ca sunt usor de digerat.

Citește și:

Supele sunt deosebit de bune pe timp de noapte, deoarece acestea sunt mai usor de digerat. Dieta ar trebui sa includa legume precum varza, cartofii, dovleacul, varza de Bruxelles, napii, sfecla, si pastarnacul.


Condimentele
precum ghimbirul, chili, nucsoara si scortisoara ne ajuta sa trecem cu ine iarna deoarece genereaza caldura si stimuleaza digesta.

Chiar daca un corp bine energizat are un sistem imunitar puternic, asta nu inseamna ca ne putem imbraca subtire sau bea lichide reci. Este important sa mentii o temperatura constanta si placuta in jurul corpului tau. Gatul este cea mai importanta zona deoarece este poarta prin care agentii patogeni, virusuri si bacterii pot intra cu usurinta in corpul, dar si locul in care incepe meridianul rinichilor.

Nu uita sa bei apa, de preferinta, calda sau cel putin la temperatura camerei, intr-o cantitate de pana la 2 litri pe zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.