Setari Cookie-uri

20 de cauze ale durerilor de burta pe care trebuie sa le cunosti

Durerile de burta pot fi acute, puternice, spectaculoase, caz fericit cand pacientul se sperie si se prezinta la medic, dar pot fi si surde, lent progresive, usor de tolerat, caz cand pacientul abia daca le sesizeaza sau daca o face le ignora, desi adesea aceste dureri usoare dar persistente ascund adesea afectiuni grave. La acestea din urma dorim sa ne referim cu precadere in articolul curent, dorind sa atragem atentia asupra cauzelor care pot sta in spatele unor dureri abdominale mai mult sau mai putin intense.

Endometrioza
Este o afectiune caracterizata prin prezenta tesutului endometrial functional (identic cu al mucoasei uterine) in afara cavitatii uterine. In mod normal, acest tesut se gaseste doar in uter, tapetand peretii acestuia. Insa in cazul endometriozei acest tesut apare localizat si in alte parti ale corpului, putand avea o manifestare silentioasa ori o evolutie deosebit de grava, in functie de localizare. Endometrioza poate avea un potential invalidant urias, produce leziuni si modificari ale organelor reproducatoare, dureri care uneori se dovedesc insuportabile, infertilitate, iritabilitate, integrare sociala dificila, avand consecinte majore asupra vietii de familie si sociale.
Tesutul localizat in afara uterului se comporta asemanator cu endometrul normal, astfel ca sangereaza si el in perioada menstuatiei si se descompune idem mucoasei uterine.
Simptomele endometriozei sunt:
- Menstruatii abundente;
- Menstruatie precoce;
- Menstruatii dureroase;
- Dureri abdominale si lombare;
- Sangerari in afara menstruatiei;
- Dureri la schimbarea pozitiei;
- Dureri in timpul actului sexual;
- Dureri la mictiune sau prezenta sangelui in urina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Aprilie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.