Setari Cookie-uri

Pantofii care ard caloriile, tonifica muschii si previn artrozele

Din ce in ce mai multe persoane sufera de dureri articulare, musculare, osoase, de afectiuni ale coloanei vertebrale datorate in special posturii (scolioza, spondiloza, hernie de disc etc), de scaderea capacitatii musculare (care are rolul de a mentine metabolismul bazal ridicat, arzand un numar mare de calorii pe zi scaderea tonicitatii si masei musculare predispune la ingrasare), platfus, monturi etc.

Din ce in ce mai multe persoane sufera de dureri articulare, musculare, osoase, de afectiuni ale coloanei vertebrale datorate in special posturii (scolioza, spondiloza, hernie de disc etc), de scaderea capacitatii musculare (care are rolul de a mentine metabolismul bazal ridicat, arzand un numar mare de calorii pe zi – scaderea tonicitatii si masei musculare predispune la ingrasare), platfus, monturi etc.

Toate acestea se datoreaza faptului ca oamenii astazi sunt mai sedentari si cand merg calca, in general, pe teren dur si drept (asfalt spre exemplu), iar articulatiile rigide de la nivelul talpii si soldului transmit presiuni pe celelalte articulatii (de la nivelul genunchiului, dintre vertebrele coloanei etc). Astfel, in timp, aparatul locomotor se modifica in sens negativ si apar diferite afectiuni localizate la nivelul articulatiilor, muschilor sau chiar oaselor.

Citește și:

Cercetatori elvetieni de la MBT (Masai Barefoot Technology) au descoperit insa o solutie daca nu neaparat curatuiva, atunci cu siguranta preventiva sau ajutatoare unui tratament in cazul afectiunilor deja instalate. Constitutia fiziologica a omului este destinata mersului pe terenuri accidentate, care stimuleaza activitatea musculaturii picioarelor si a colanei vertebrale precum si a tuturor muschilor posturali. Mergand pe teren drept si dur, cum majoritatea mergem in zilele noastre, acesti muschi nu mai sunt stimulati suficient.
De asemenea, datorita duritatii asfaltului, tensiunile din timpul mersului nu sunt atenuate la nivelul articulatiilor, acestea, in timp, fiind afectate.

Cercetatorii de la MBT au inventat insa pantofii fiziologici, incaltaminte special conceputa pentru a corecta postura corpului si pentru a stimula activitatea musculara.

Citește și:

Acesti pantofi fiziologici sunt destinati tuturor personelor, inclusiv celor care iau tratament pentru diverse afectiuni locomotorii, caz in care aceste medicamente nu pot fi suficiente fara corectarea posturii. Asadar, acesti pantofi fiziologici pot fi folositi de catre persoanele care sufera de afectiuni ale coloanei (scolioza, hernie de disc, spondiloza etc), celor cu dureri artrozice dar si celor ce prezinta platfus, monturi etc. Aceasta incaltaminte, prin stimularea musculaturii, contribuie totodata la arderea caloriilor si regenerarea musculara, crescand durata de viata.

Vizionare placuta


Kudika
2 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.