Setari Cookie-uri

Sangerarile vaginale anormale - FH

Se intampla uneori ca anumite femei sa observe pe protej-slip sau la toaleta prezenta unor scurgeri vaginale anormale, maronii sau cu pete de sange proaspat, insa fara a fi la menstruatie.

Se intampla uneori ca anumite femei sa observe pe protej-slip sau la toaleta prezenta unor scurgeri vaginale anormale, maronii sau cu pete de sange proaspat, insa fara a fi la menstruatie.

Adesea jena fata de medicul ginecolog, teama sau lipsa timpului le impiedica sa se prezinte la medic. Din pacate insa prea putine femei stiu ca aceste sangerari, desi nu sunt neaparat spectaculoase, pot trada boli grave sau pot avea de asemenea urmari foarte grave.

Aceste sangerari vaginale anormale pot avea diverse cauze, unele mai putin grave, altele insa chiar de urgenta medicala: rani pe col, negi genitali la nivelul vaginului sau colului, polipi la nivelul uterului, sarcina ectopica (de exemplu localizata la nivelul trompelor uterine si reprezinta o urgenta medicala), tulburari hormonale (de exemplu de la anticonceptionale), rani de col cauterizate in antecedente si incomplet reepitelizate, cancer de col uterin, infectii din sfera genitala, parazitoze (tricomonaza) s.a.m.d.

Citește și:

Aceste sangerari pot avea flux si frecventa diferita, unele sangerari fiind mai abundente sau devenind brusc foarte abundente ( de exemplu in cazul unei sarcini extrauterine situata la nivelul trompei, cu ruperea trompei, ceea ce poate duce la moartea pacientei), sangerari cu urmari chiar grave, de la anemie severa pana la exitus.

Cititoarea noastra Geo02 ne marturiseste: " Buna! Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva, va rog: acum 2 zile am observat cand ma duceam la toaleta ca pe hartia igienica sunt urme de sange desi nu imi curgea nimic. Ieri am avut niste scurgeri maronii iar astazi sangerari care nu stiu dak sunt menstruatie, dar nu cred...mi-am inceput viata sexuala de 2 ani dar nu am fost la un medic ginecolog. Am 17 ani. Va rog daca stiti de ce ar putea fi vorba sa imi spuneti, sunt foarte ingrijorata, multumesc anticipat."

Citește și:

Silviaa_s trece printr-o situatie asemanatoare: "Eu am sangerari inainte de menstruatie cu cateva zile care sunt urat mirositoare ca si secretia de altfel. In luna iunie am facut o elctrocautrizare, iar in luna septebrie am luat pilula de a doua zi. Nu stiu de la ce poate fii... prima data m-am gaindit ca este de la pilula dar nu inteleg de ce secretia mea miroase urat, dar mentionez ca nu si-a schimbat consistenta iar sangerarile le am de trei luni. Pe lenjeria ajung maronii..."

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.