Setari Cookie-uri

Energia Emotionala - Forta nebanuita din interior

Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Si noi avem nevoie de energie. Noi ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii.

Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Si noi avem nevoie de energie. Noi ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii.

Viata poate fi orice, insa nu orice-ul la care ne-am fi asteptat. Gasim multe si de toate in acest ceva pe care il numim viata: zile bune, zile rele, oameni dragi, necunoscuti pe care ii numim familie, cunoscuti pe care ii numim prieteni, membrii ai familiei pe care ii simtim straini, posibilitati, potential, alegeri, necunoscut, vointa, intamplari, necazuri, lucruri care ne ies, lucruri care nu ies niciodata cum le-am dori noi, evenimente care te transforma, secunde care te darama… Viata este facuta astfel incat sa ne solicite la maximum energia emotionala. Viata este astfel croita incat atunci cand credem ca am atins limita suportabilitatii, sa te faca sa treci dincolo de ea. Inca un eveniment. Un necaz poate. O veste care te cutremura. O intamplare care iti da viata peste cap. O singura si invizibila forta este cea care te impinge mereu de la spate, determinandu-te sa spui ca de viata, buna sau rea cum este, nu te saturi niciodata. Aceasta cheita ascunsa in umbra este chiar ea, motorul nostru cel de toate zilele… ENERGIA EMOTIONALA. La ea si la cantitatea ei infinita apelam de fiecare data.

Citește și:

Suntem 70% energie emotionala

Ce este de fapt aceasta forta care ne ghideaza in viata? Cat de dornic esti sa traiesti? Cat de capabil? Cat de pregatit esti pentru viata, pentru A TRAI VIATA? Intr-un interviu acordat thyroid.about.com, Mira Kirshenbaum ne explica termenul de energie emotionala. Mira Kirshenbaum este cunoscuta pe plan international ca si terapeut individual, dar si specialist in problemele de cuplu si cele familiale. Mira Kirshenbaum este unul din fondatorii Institutului Clinic Chestnut Hill, in palmaresul sau numarandu-se 9 carti de specialitate.

Energie Emotionala se manifesta ca speranta, mobilitate, flexibilitate, rezistenta, pasiune, entuziasm, optimism, ca bucurie de a trai. Poti afirma ca te beneficiezi de energie emotionala in momentul in care iti iubesti viata si te simti pregatit pentru ea, in momentul in care te implici in viata ta, esti pozitiv, optimist, iei atitudine fata de ceea ce intampla in ea. Dispui de energie emotionala in momentul in care te lasi prins in ea, esti iubitor, preocupat, rabdator si senin cu viata ta. Ai energie emotionala in momentul in care iti pasa cu adevarat de viata ta.“Este gresit sa credem ca energia predominanta de care avem nevoie este cea fizica. Trebuie sa ne concentram atentia si asupra sufletului. De aici vin marile solutii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.