Setari Cookie-uri

Melancolia: Tratamente naturiste sa o alungi

Sentimentele de melancolie variaza in intensitate in functie de profunzimea pierderii suferite si de starea persoanei in cauza. Multi se simt consolati de simpla prezenta sau de disponibilitatea de a asculta a unui prieten.

Reactie emotionala dureroasa la moartea cuiva drag, melancolia face parte intrinseca din viata noastra. Alte evenimente traumatizante, cum ar fi un divort, pierderea serviciului sau a casei, pot cauza un sentiment similar, de frustrare. Fiecare reactioneaza in felul lui, insa exista faza ale tristetii, comune tuturor. Terapiile naturale pot fi de ajutor in astfel de cazuri.

tratament naturist melancolie


Sentimentele de melancolie variaza in intensitate in functie de profunzimea pierderii suferite si de starea persoanei in cauza. Multi se simt consolati de simpla prezenta sau de disponibilitatea de a asculta a unui prieten.

Metode preventive


Practic, nu exista metoda de a preveni melancolia, dar este posibil sa I se atenueze efectele. Pentru inceput putem incerca sa stabilim relatii mai bune cu membrii familiei si cu prietenii, cat inca sunt in viata.

Tratament


Aveti grija de propria persoana. Chiar daca viitorul va pare sumbru, nu abandonati speranta ca in cele din urma lucrurile se vor imbunatati.

Dieta si suplimente:


Daca v-ati pierdut pofta de mancare, faceti in asa fel incat sa va tina cineva companie macar la una dintre mese . Luati multivitamine si suplimente minerale.

Fitoterapie


O doza zilnica de sunatoare poate sa va sustina in lupta cu depresia. Pentru anxietate incercati valeriana, pasiflora sau musetelul.

Homeopatia


* Aconitum: contra unui soc puternic cauzat de moartea brusca a cuiva drag.
* Ignatia:contra plansului prelungit si isteric sau cand nu puteti plange.

Exercitii


Exercitiul fizic face sa creasca nivelul endorfinelor, elemente chimice care au rol natural in inducerea unei satari de bine. Plimbarile in compania unui prieten , sunt o cale agreabila de a ne mentine activi si a ne expune soarelui, de asamenea cu efect benefic.

Esente florale


- Caprifoi: cand va ganditi numai la ce a fost.

- Balusca: contra sentimentului de pierdere si contra socului.

- Castan dulce: contra angoasei si disperarii.

- Nuc: va ajuta sa va obisnuiti cu situatia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.